Cupidon, bugetar pentru o zi

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Ieri, de Dragobete, instituţiile statului şi-au adus aminte de supliciile cardiacilor înalbăstriţi. Le-a păsat de amorul cocoşat, iertată-mi fie rima. Ne-au mitraliat cu mesaje, n-au avut milă, Cupidon a fost ieri bugetar, mânca-l-ar sentimente ceva mai materialiste... De la SRI până la CFR, nici militarii n-au avut linişte, toată România a fost ieri o oală sub presiune care a fiert pentru cina romantică dintre doi fomişti. De astăzi, gata, relaţia dintre oamenii republicii şi fraierii de rând redevine firească. Va domni din nou carnalul. Trăiri? Hm.

* M-a distrat pseudomaneaua promovată de CFR: vii în Gara de Nord fix de 24 februarie (nu e Ziua Unirii, ci a Copulaţiei, cel puţin la nivel declarativ) şi asişti la o demonstraţie de tango. Sau, mă rog, ai asistat, că s-a ţinut ieri. „Câţiva tineri, membri ai Şcolii Urquiza, vor transpune în paşi de dans povestea de dragoste dintre Zaraza şi Cristian Vasile”, se precizează într-un comunicat emis de compania care, de obicei, prezintă orarul întârzierilor de peste an. Mai mult, însuşi Marius Chiper, directorul general al CFR SA, a oferit o declaraţie minunată legată de acest eveniment: „Sărbătoarea Dragobetelui este o marcă înregistrată a spiritului imaginativ, a talentului creator pe care românii l-au avut din generaţie în generaţie. Este foarte important să sprijinim şi să ne promovăm tradiţiile înainte de alte sărbători importate. România are specificul ei, care aduce un surplus de valoare culturală şi ne defineşte identitatea”. Era păcat să trag nişte concluzii fără afirmaţia domnului Chiper:

1. Chiper, nu CFR-ul, are legătură cu serbările iubirii. E un nume care stimulează corpii cavernoşi. În schimb, călătoria cu trenul nu poate fi romantică. Detest maxi-taxiurile, dar „E pericoloso sporgersi” nu înseamnă că cineva iubeşte altă fiinţă vie.

2. Într-o zi de miercuri, cum a fost aia de ieri, găseşti maximum zece băbuţe cu paporniţe în Gara de Nord. Dragobete sau Drago-babete?

3. Ultima dată când am păşit în Gara de Nord m-a izbit un miros de urină. Să aibă legătură cu serbarea tradiţională a lui Cupidon care a pierdut meciul cu vezica? Important e să ne iubim, totuşi.

Citit 667 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Februarie 2016 17:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.