Găina din relaţia cu diaspora

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Are dreptate Nea Nelu. Ne tânguim degeaba, ne plângem ca fraierii morţi de la Revoluţie. În loc să punem mâna pe diverse unelte şi scule disponibile la preţuri promoţionale la hipermarketurile de profil. Par examplu, la ăla în spatele căruia bătea Simona Halep mingea pentru că o tolerau badigarzii.

* Bunicuţa mi se pare în continuare dezlănţuită, în ciuda faptului că se apropie de vârsta lui Vişinescu. Numai de vârsta lui... Nu înţeleg de ce ar trebui să ne intereseze părerea domniei sale cu privire la redeschiderea Dosarului Revoluţiei. E ca şi cum subsemnatul i-ar ordona doamnei Nina să mai schimbe paltonul ăla înainte de a ieşi în agora. Nea Ioane, o să afli (sper) că s-a redeschis şi că scheleţii vor cere niţică dreptate!

* Un consilier deştept al lui Klaus Iohannis, Sandra Pralong (consilier pentru relaţia cu diaspora), propune ca în satele din care românii au ales să plece în străinătate să fie instalate camere web „pentru ca oamenii să-ţi vadă de la depărtare găina care trece prin faţa bisericii”. Nu mă pot abţine, mi se pare că am intrat în anul apocalipsei. În două luni de zile am strâns aberaţii pentru un deceniu. Prin urmare:

1. Sandra, a noastră scumpă şi minunată consilieră, românii fugiţi afară au tulit-o tocmai din cauză că nu mai aveau niciun drac de găină în bătătură.

2. Dacă tot au dat de bine (cât de cât, vorba altui român), de ce să mai investească în populaţie aviară dacă se pot descurca şi cu fructe de mare? Mai ales că s-au primenit financiar prin muncă asiduă.

3. Să presupunem că le-au mai rămas câteva orătănii la domiciliul din buletin... Mă tem că gât-golaşa nu va fi imortalizată în pixeli mişcători deoarece privata din fundul curţii obturează landscape-ul. Sandra, mititico, sărăcia e frumoasă în high-definition, nu când o observi printr-o amărâtă de cameră de supraveghere.

4. Prin faţa bisericii mi-aş dori să treacă oamenii, nu găinile. Şi nu doar să treacă, ci să se şi oprească, dar sunt panicat că n-ai prins nuanţa.

Citit 560 ori Ultima modificare Vineri, 26 Februarie 2016 17:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.