Există şi un Pîslaru tehnocrat...

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Presa românească şi-a dat brusc seama că nu mai avem gimnastică. Nici băieţească, nici la fete. Cu alte cuvinte, Jocurile Olimpice de la Rio se vor desfăşura fără Ponor, Drăgulescu şi celelalte branduri ale giumbuşlucurilor la bârnă, paralele şi sol. Aşa, şi? Nu era firesc să ne trezim mai devreme pentru a constata că nu mai sunt condiţii, că talentele o zbughesc spre tabletă individual şi smartphone pe echipă? Ne minunăm şi când tragem o concluzie scontată? Vai, iată ce victime poate face DNA-ul - nu mai aduce încătuşaţi la bulău şi îmbolnăveşte mass-media de amnezie în anticipaţie.

* Ieri a început Săptămâna Altfel, adică acea perioadă din anul şcolar în care ar trebui ca elevii să beneficieze de experienţa învăţământului din Occident. Adică, să fie târâţi prin laboratoare, să fie cât mai practici, să dea ochii cu reprezentanţii unor domenii de activitate, să facă la faţa locului diferenţa dintre târnăcopul lucrătorului de la colţul străzii şi bisturiul profesionistului din spital (n.a. - am fost la o vocală de sintagma „unitate spitalicească”, însă am ocolit momentul blasfemic). Eh, cum credeţi că-şi vor omorî timpul cei mai mulţi dintre vlăstarele republicii? Cu ore de dirigenţie, plimbări prin parc şi concursuri de tipul Naţia-Cutare-Are-Talent. E wow, nu-i aşa? De fapt, se respectă întocmai titulatura asta neinspirată, Săptămâna Altfel...

* Noul ministru al Muncii din România se numeşte Dragoş Pîslaru. Pentru amatorii de politică din Galaţi, e mai degrabă Dragoş. Apoi, vă daţi seama, există şi un Pîslaru tehnocrat, abia asta e ditamai ştirea.

* George Pădure, un tip din precambrianul democraţiei, va candida din nou la un sector bucureştean. Omul le serveşte panseluţe electorale pensionarilor şi se va folosi de sloganul care i-a adus plusvaloare în anii ’90: Un pic mai bine pentru dumneavoastră. Nepriceput! Mult mai bine ar fi sunat „Un mic mai bine (făcut) pentru dumneavoastră”. Ce-i drept, în acele vremuri nu se cădea să arunci carnea tocată pe fraierii care pun ştampila pe ţidulă. Şi-o fi pierdut şi omul antrenamentul, n-are rost să-l facem harcea-parcea.

Citit 615 ori Ultima modificare Luni, 18 Aprilie 2016 16:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.