Proiect de la ţară

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Abia aşteptam să se termine campania şi ziua de vot. De fapt, mai lucrez o zi-două la decantare, apoi mă voi exprima în acest colţ de pagină. Până atunci, însă, Vae Victis! Vor Plecatis În Concedius. Multus. Şi Multis. Cât De Câtus.

* Proiect de la ţară. E din judeţul Galaţi, dintr-o comună importantă, nu-i dau încă numele (sper să fiu contrazis). Cu câteva zile înainte de scrutin, sătenii au fost ameninţaţi de farmacist că vor rămâne fără punct de cumpărat buline şi spirt. Gata, dacă nu iese primarul în funcţie, de luni nu mai vin, le-ar fi zis farmacistul, confirmându-ne oarecum că nu ne vom lepăda prea repede de zodia Hexi Pharma. Comentarii fără halat alb, puţin murdar la mâneci:

1. Când farmacistul sperie omenirea, avem cea mai bună dovadă că suntem o naţiunea bolnavă.

2. Regret că nu locuiesc în această comună; i-aş fi explicat nemernicului că poate să se uşchească liniştit - se caută cu disperare un vad pentru o farmacie care poate să joace şi corect.

* Un ziarist din Vaslui care şi-a fotografiat buletinul de vot şi l-a postat pe Facebook s-a ales cu dosar penal. Aşadar, i-a reuşit. Bravo lui, mai rar asemenea caractere în branşă!

* Dragnea de la Teleorman a oferit maxima de ieri: „Sper ca românii să voteze oameni care nu vând iluzii, care nu mint.” Aşadar, ne dăm cu părerea? Bineînţeles:

1. Iluziile nu trebuie comercializate, are dreptate Liviu. Ele pot fi oferite gratis în sacoşe inscripţionate cu sigla partidului. Păi, nu e păcat să fim luaţi drept capitalişti?

2. S-a şi găsit firea neprihănită să dea sfaturi în ziua de vot... Ditamai condamnatul, cu o pedeapsă de doi ani de temniţă, cu suspendare. Bun de bun, cum ne place nouă.

* Prezenţa la vot, ieri, la ora 10: Teleorman - peste 13%, Bucureşti - 4,4%. Cu alte cuvinte, cine se trezeşte de dimineaţă a murit un pic mai devreme.

Citit 576 ori Ultima modificare Duminică, 05 Iunie 2016 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.