Ursul păcăl... cat de vulpe

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Gluma preferată a românilor, în ultimele 48 de ore, este numirea aşa-zisului Tudy, Tudor Ionescu, pe postul de viceprimar al Bucureştilor. Tudy s-a remarcat în ziarele mondene acum câţiva ani, când s-a filmat voios în zona intimă, pentru a stârni, sanchi, pasiunea Oanei Zăvoranu, amanta-i din acea vreme. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a explicat ieri de ce Tudy a ajuns viceprimar: „A fost susţinut de ALDE până în pânzele albe.” Aoleu, de unde pânze albe, doamna Găbiţa? Păi, la cum s-a filmat acest băietan, cu mâna pe greblă, cum ar veni, pânzele astea s-au dat mai pe bej.

* Cunoaşteţi, presupun, campania „Brâncuşi e al meu”, e prezentă din plin în mass-media şi social-media. Ni se spune, prin această poveste, că Brâncuşi nu e al nostru, pentru că, astfel, am pasa responsabilitatea pe cei mulţi, adică pe alţii, nu pe mine. Ideea e bună, Brâncuşi poate fi şi al meu, dar merg mai departe şi i-aş face proba, ca la matematică. E falsă au ba afirmaţia? Prin urmare, aş scoate în agora toate facturile care-mi vin la sfârşit de lună, iar spotul publicitar ar putea suna cam aşa: Factura la întreţinere e a noastră, factura emisă de distribuitorul de cablu e a noastră, taxa de habitat e a noastră şi ea. A noastră, nenicule, adică nu mai vreau să fie doar propria responsabilitate prinsă la mijloc. Oare se va trezi vreunul să-mi achite factura la telefonie care, cu riscul repetiţie, este a noastră? Haide, nene, haideţi, cei mulţi, aici nu vă băgaţi?

* Şoferii prinşi în Bucureşti fără centură de siguranţă sunt obligaţi să asculte poveşti despre accidente rutiere. Iată câteva nume (îmi aparţin, voi vinde drepturile de autor, însă aştept să mă contacteze Poliţia Română): Fata accidentată a moşului şi faţa julită a babei, Punguţa fără niciun ban (ăia doi, by default, au mers drept mită la poliţist), Povestea porcului care stă pe telefon în timp ce conduce, Scufiţa Roşie de sânge, Ursul păcăl... cat de vulpe şi Capra cu doi iezi (al treilea n-a mai apucat) şi Amintiri din copilărie, când traversam de-a-n boulea ca să mă urc în cireş...

Citit 594 ori Ultima modificare Vineri, 08 Iulie 2016 16:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.