Cuviincioşii Pământului

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Premierul Cioloş a călătorit în Germania cu o cursă de linie, refuzând o poziţie business oferită de către compania aeronautică. Nu ni se spune şi dacă şeful Executivului a călătorit la geam sau dacă la aterizare a aplaudat ca în momentele în care un lider european împarte populisme din vârful buzelor, iar ceilalţi politicieni comunitari mimează independenţa.

* Ministrul Culturii a dus Cuminţenia Pământului pe stadionul din Cluj-Napoca pe care a avut loc meciul de fotbal România - Muntenegru. Măsura sa a cunoscut succesul - pe teren n-am observat nicio obrăznicătură în tricou galben. Ai noştri, cuviincioşi, au vorbit la final despre rezultatul de egalitate ca despre escaladarea masivului Elbrus din Caucaz.

* Consumatorii de fotbal au consemnat debutul neamţului Daum la cârma naţionalei de băieţi. Luna de miere a germanului s-a disipat cât ai zice Bicfalvi, deşi nu oricine poate duce la bun sfârşit acest nume. La fel de rău a fost pronunţat numele lui Stanciu (am auzit la terasă chestiuni greu de reprodus), individ care a ratat un unşpe metri în minutul 97. Degeaba ne-am adus depanator din fosta RDG...

* Totuşi, nu pot deschide gazetele sportive (sau secţiunile de sport ale site-urilor generaliste) ca să văd cum se umflă muşchiul jurnalistului autohton, cu pretenţii de patriot care oricum nu ştie versurile imnului naţional. D-alde „Herr Daum” şi alte apelative la mişto or merge după ce ne va bate Armenia or Kazahstanul. Până atunci, să convenim că proprietarul de terenuri şi ovine Becali a păcălit nişte belgieni - le-a vândut la suprapreţ un jucător, 10 milioane de euro în cap, iar ăsta putea fi arestat pentru omor prin imprudenţă. Mingea aia din minutul 97 a zburat în peluză ca un proiectil... Noroc că stadionul n-a fost plin până la refuz.

* Parlamentarii vor să scutească de impozite şi taxe cazinourile, hotelurile şi cluburile din anumite zonele aflate acum în paragină. Oare cum o fi considerat cartierul mărginaş al Galaţiului în care locuiesc?

Citit 539 ori Ultima modificare Luni, 05 Septembrie 2016 13:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.