Premierul social-tehnocrat

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Gestul social-tehnocratului Cioloş, acela de a rămâne cu muritorii legaţi în serie în cursa de Berlin, merită o atenţie deosebită. România n-a avut niciodată un premier atât de modest, moderaţiune autoimpusă, poate pe vremea lui Ştefan cel Mare să fi existat o asemenea specie. PR-ul nu s-a născut în mileniul al III-lea, cronicarul Grigore Ureche a pus serios umărul întru propăşirea HD avant-la-lettre a marelui voievod, aşadar putem mormăi despre o premieră. Iată ce cred că ar mai putea comite prim-ministrul până la finalul mandatului:

1. Soţul madamei Valerie este eligibil pentru o cursă Galaţi - Tg. Bujor, cu maxi-taxi. Dacă n-aţi folosit dubiţa pe acest traseu, deşi e păcat să rataţi asemenea exotism, precizez că şoferachele nu pleacă niciodată spre destinaţie până când n-are popor şi pe interval. Eh, Cioloş trebuie să ţină două babe în poală măcar până la Frumuşiţa. Are acel ceva care-l califică pentru a se pierde în mulţimea dotată cu paporniţe.

2. Îmi şopteşte o mătuşă că „Cioloş, ăla de la Guvern, e popular, mamă, e aplecat spre prostime”. Din punctul meu de vedere, are nevoie de medic. Specialist, bre! Se îndoaie prea mult, o să-i crească extremitate de dromader.

3. Ce mică e distanţa dintre girofarul care-l ţinea în braţe pe Găbiţă Oprea între jacuzzi şi WC şi autoflagelarea lui Dacian Cioloş, personaj care, risc o repetiţie în eventualitatea în care n-aţi aflat, a refuzat o călătorie la business class cu avionul, deşi circula în interes de stat! Ca să mă simt gâdilat până la capăt, nea prim-ministrule, mi-aş dori ca data viitoare să-l bagi la cală pe unul dintre consilierii lu’ matale.

4. Se va spune şi în zilele următoare că noi, contribuabilii de rând, nu avem mai puţine mingi de tenis de câmp în lenjeria intimă şi că, implicit, tabloul cu şeful Executivului înghesuit în avionul de Germania e o creaţie notabilă. Boss, a nu se confunda acest masochism la clasa economic cu nemernicia lui Tăriceanu! Dacian nu pleca în concediu, ci se ducea la tanti Merkel, pentru Dumnezeu. Mă rog, pe 11 decembrie, unii vor pune ştampila şi pe un desen cu freza agricultorului.

Citit 469 ori Ultima modificare Marți, 06 Septembrie 2016 19:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.