Vin Lupii, băăă!

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Nu e întâmplător faptul că un sibian ar urma să încaseze 35.000 de euro pe lună pentru creşterea copilului. Sibiu, copil... Ce zici de coordonatele astea, domnule Iohannis? Pfuai, miroase a ironie biblică...

* Dacă bebeluşul de pe Cibin va creşte un an sau doi cu venitul ăsta picat direct de la stat (pentru că legea a fost confecţionată astfel), pot spune că deja cunosc numele următorului preşedinte al României. Se va ridica frumos, ca un lider veritabil. Lupu îl cheamă, atât pe seniorul familiei, cât şi pe nou-născut. Lupii, băăă!

* Stabilind fără echivoc că omul de afaceri a ajuns la indemnizaţia everestică pe baza unui calcul stabilit de Guvern sau Parlament (habar n-am când a fost gâdilată legea pentru a ajunge în forma de faţă), rămâne distractiv următorul peisaj: tătuţul Liciniu Lupu va renunţa o perioadă la grija de a exploata plantaţia de afine din zona Făgăraş (e o informaţie culeasă din presa centrală), ca să-i dea biberon celui mic şi să-i colecteze scutecele ajunse în pragul epuizării. Între timp, mami, medic în Sibiu, se va ţine de slujbă de ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Bravo, nene, mai întâi oamenii şi abia apoi afinele! Plăcinta o putem ronţăi şi goală.

* N-am înţeles totuşi de ce reprezentanţii statului au blocat acordarea acestei sume lunare familiei Lupu. Probabil pentru a afla de ce un nume atât de sugestiv poate respira şi în mediul privat.

* Guvernul intenţionează să majoreze puternic contribuţiile de asigurări ale angajaţilor şi să le elimine pe cele ale angajatorilor, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului Fiscal. Concluzia e banală: decât să fii angajat, mai bine te faci angajator. Da, boss, patron, ce n-ai înţeles? România va înflori. Ca vinul în iulie.

* Regele Harald al V-lea al Norvegiei a oferit o declaraţie pe care n-o puteam evita: „Norvegienii înseamnă femei care iubesc femeile, bărbaţi care iubesc bărbaţii, bărbaţi şi femei care se iubesc. Norvegienii cred în Dumnezeu, în Allah, în orice şi în nimic.” Întreb: dacă vreau să cred în nimic, pot să mă convertesc la oricenism?

Citit 979 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Septembrie 2016 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.