O catedră construită ca lumea

O catedră construită ca lumea
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Bărbatul doamnei Firea de la Capitală s-a cocoţat pe o catedră la deschiderea noului an şcolar. Fericitul eveniment s-a consumat la Şcoala nr. 1 din Voluntari, acolo unde probabil lucrurile frumoase nu prea se văd. Într-un fel, înţeleg frustrarea domnului Pandele, soţul primăriţei din Bucureşti - băăă, cum a zis şi domnul Armstrong, după ce rânit pe urma Laicăi, e un picior mic pentru omenire, o şosetă nespălată pentru om!

* Bine că nu i-a fost rău de înălţime edilului din comuna aflată la umbra municipalităţii bucureştene... Drept este că nici mâna de lucru a tâmplarului din Voluntari, a ăluia care a confecţionat biroul pe care s-a suit dom’ Florin-Costel, nu trebuie neglijată. Şi nu s-a zgârcit nici la materiale.

* Ieri ne-a vizitat francezul. Hollande i se zice, dar e franţuz. Ce emoţionat a părut Klaus Iohannis, vă daţi seama - nu mai primise oaspeţi de la Revelion, atunci când oricum era plecat peste hotare. Ne bagă în seamă băieţii din Hexagon, cam asta a dorit să transmită numărul 1 de la Cotroceni, dar mă tem că se înşeală. El parleşte germana, nicidecum idiomul lui Voltaire.

* Ah, să nu uit. Şeful statului, cel care a numit premierul tehnocrat al Guvernului cu acelaşi hram, afirmă că din iarnă România trebuie să se aleagă cu un Executiv eminamente politic. Aoleu, dar cine v-a împiedicat, boss, să lăsaţi republica pe mâna unei formaţiuni sau a unei alianţe după nenorocirea de la Colectiv? Sau poate că astea or fi fost directivele atunci. Deh, nu-i uşor să aştepţi telefoane de pe afară şi apoi să te strofoci ca să pară că-s exclusiv deciziile tale. Aceste rânduri sunt un pamflet şi... Le lăsăm baltă.

* Madamei Hillary Clinton i s-a făcut rău la ceremonia de comemorare a victimelor atentatelor din 11 septembrie 2011. Femeia pare să fi leşinat şi n-aş dori să cred că s-a consumat un nou episod din ficţiunea “Dragă, Stolo”, sondajele cu Trump pe postul de lider în preferinţele americanilor fiind o dovadă palpabilă.

Citit 1282 ori Ultima modificare Marți, 13 Septembrie 2016 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.