Simularea şi corul de bocitoare

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Românii sunt învăţaţi cu dauna. Cu aia totală, expresie împrumutată de la brokerii de diverse întâmplări, fie tamponări, incendii sau inundaţii. O avem în ADN. Drept dovadă, imediat ce şi-a câştigat dreptul de a conduce un autovehicul, compatriotul subsemnatului ştie să apese butonul de avarii. Chiar dacă se află pe bulevard, pe o bandă care nu permite staţionarea.

* Autorităţile române au iniţiat ieri dimineaţă o simulare de intervenţie în cazul unui cutremur de peste 7 grade pe scara Richter. Simularea s-a făcut la Bucureşti şi Iaşi, însă din punctul meu de vedere nu s-a ţinut cont de realitate. Ficţiunea bate cartea, dar surclasează şi filmul, aşadar ar fi trebuit ca nebunia din capitala Moldovei şi din Parisul Pitic să fie încheiată de un cor de bocitoare.

* În imaginile difuzate de televiziuni, cu ocazia seismului la mişto, l-am zărit şi pe Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, dacă nu şi-a schimbat între timp funcţia. Cu o seară înainte, imaculatul din Orientul Mijlociu a dat o nouă probă de proastă creştere (s-a făcut de râs, mai apoi de plâns, şi în cazul Colectiv), ieşind ca verii Becali din studioul Televiziunii Naţionale. Şi-a smuls nervos lavaliera şi a părăsit micul ecran curbat doar pentru că fusese întrebat dacă îşi va da demisia... Nu putem sta ca sacii de box, ei să dea în noi, iar noi să tăcem, şi-a justificat Arafat becalismul de la TVR 1. Păi, dacă nu mai suportaţi să oferiţi explicaţii, plecaţi acasă, domnule Raed! Sau, dacă tot copiaţi apucăturile unor recidivişti, măcar duceţi cursa până la capăt! Prezentatoarea, adicătelea, ar fi meritat un pahar de apă în plină figură, nu-i aşa?

* În timp ce social-democraţii îşi cultivă procentul crescut din sondajele care-i dau mari favoriţi la alegerile din decembrie (apropo, au mai apărut nişte pomeni prin Parlament, după eliminarea acelor o sută de taxe), liberalii se laudă cu certitudinea de la Ministerul Sănătăţii. Leon Dănăilă, 83 de ani. Un geniu, fără discuţie, dar nu trebuia târât în mocirlă. Oare nu s-o fi gândit Alinuţa şi la Nicolae Paulescu, inventatorul insulinei?

Citit 628 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2016 19:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.