Pâine şi Stendhal

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Simularea de cutremur se va încheia astăzi. Natura, la rândul său, mimează profund dezinteresul. Încă. Sper să nu se răzgândească. Mănânc şi sper, mănânc.

* Premierul Cioloş a povestit de unde i se trage prenumele de Julien. Sper să fi vorbit doar de dragul de a le da peste nas lui Băsescu şi Dragnea, care îi pomenesc depreciativ numele franţuzesc, altfel ţine de domeniul fanteziei (poate şi de ridicol, oare exagerez?) ca mama domniei sale, atunci când îl purta în pântec pe Dacian, să-l boteze astfel după unul dintre personajele lui Stendhal din romanul psihologic Roşu şi Negru. Ca metaforă, Cioloş a punctat binişor - el, Julien din carte, şi-a depăşit într-un fel condiţia socială de ţăran, însă numai atât, căci a nimerit în politică, ceea ce nu pare pasiunea vieţii sale. Altfel, revin la originara din satul Pericei, doamna care l-a născut... Stendhal, doamnă, Stendhal? Altceva n-aţi găsit prin bibliotecă? Un Cehov, un Flaubert, poate un Gogol.

* Avem ceea ce merităm, adică pâine şi circ. De fapt, nu e circ, căci, vorba învăţaţilor, jignim o tagmă. Scandal, nu circ. Şi nici scandal nu mai e, ci Stendhal.

* Ionel Becali, zis şi Giovani, ieşit recent de la pripon, a fentat coada de la Aeroportul Henri Coandă, intrând pe la diplomaţi. Asta înseamnă să fii mafiot, ne transmitea ex-puşcăriaşul când activa în viaţa publică. Mă gândesc, totuşi, că l-ar putea face invidios cu acest gest pe Călin Popescu-Tăriceanu.

* Preşedintele Iohannis anunţă electoratul, de ca şi cum nu s-ar şti, că politicienii dau înainte de alegeri cu o mână, iar după exit-poll-uri vor lua cu ambele. Domnule Klaus, nu oferă cu nicio mână, staţi liniştit, ei doar arată că ar fi în stare să ne întindă o mână. Şi nici măcar nu e toată mâna, ci mai degrabă un deget. Corect, ăla mijlociu!

* Ministrul Muncii consideră că România nu se poate transforma într-un Porsche, dar are capacitatea de a fi un Duster bun. Nici una, nici alta, nene! N-ai văzut cât se face RCA-ul?

Citit 505 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2016 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.