Partidul Expiraţilor

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Înţeleg că Partidul Piraţilor, o formaţiune cu steag negru, fix ca-n filmele americane în care binele mereu învinge, ar face legea în Parlamentul din Islanda. Povestea pare copiată din Balcani, mai exact din România - aici avem de-a face cu Partidul Expiraţilor, fără cratimă, deşi cel puţin Băsescu, cel mai mare ex-pirat al republicii, s-ar putea considera nedreptăţit.

* Nu e haios că Mirel Palada, fost consilier al lui Ponta la Palatul Victoria, îi cere lui Klaus Iohannis să-şi trântească cenuşă pe tărtăcuţă după ce a jucat pe post de Bulă la Tg. Jiu? Malada, aşa cum am preferat să-l botez în timpul evenimentelor de la finalul anului 2014, reprezintă mai nou partidul care l-a pus pe Vlad Ţepeş-Liviu Vasilică în stemă. Ce iubitori de cultură şi de neam au devenit unii, pe cuvânt de elector care se arată tot mai interesat de ridicarea vizelor dinspre Toronto! Ar mai trebui să se exprime în acest sens şi inefabilul domn Nicuşor de la Brăila...

* Premierul Dacian Cioloş - cândva, mai exact la preluarea mandatului de şef al Executivului, îl suspectam de populism în stare pură (m-ai învins, Daciane!) - ne-a oferit încă o mostră de normalitate. Omul a venit incognito să aprindă o lumânare la clubul Colectiv, loc devenit fără voie o bornă în lupta cu nemernicii din sistemul post-decembrist. Cioloş nu-şi anunţase desantul, nu oferise comunicate şi nici SMS-uri, ci pur şi simplu a preferat anonimatul. A fost nevoie ca un singur reporter de televiziune să remarce prezenţa lui Julien, aşa cum îl apelează Dragnea-cu-suspendare, şi întreaga cohortă de jurnalişti l-a luat pe sus cu eternele întrebări despre nimic. Iar răspunsurile sale au dezarmat până şi oştile de troli. Un Tăriceanu, ca să dau un exemplu drag subsemnatului, ar fi aşteptat cu prepoziţia acuzativului în vine dialogul cu camerele de luat vederi. Ar fi avut destule lemnoşenii de spus. L-ar fi văzut astfel toate cele cinci-şase neveste ale sale de la ultima reîncarnare, şi-ar fi luat şi el înapoi un crâmpei din demnitatea pe care ne-o promite cinic din afişele stradale.

Citit 646 ori Ultima modificare Luni, 31 Octombrie 2016 18:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.