Taxi pe vremea asta?

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ninge ca-n SF-uri sau cel puţin asta vedeam ieri la fereastră, când îmi agresam tastatura în folosul acestui colţ de pagină. Din cauza viscolului de ianuarie, naiba ştie dacă mai concurează şi alte motive, voi aşterne mai multe dileme. Aşa, ca de final de primă săptămână a anului 2017:

1. De ce, atunci când e mai mult vânt decât zăpadă, zăresc multe maşini puternice pe asfalt? Şi nu mă refer la buldozere sau la autobuzele Transurb, ci la inefabilii bolizi de culoare albă. Cafeaua de fiţe poate fi băută şi acasă, în garsonieră, boss!

2. Maşinile scoase abuziv pe străzi trebuie să revină la un moment dat la depou, dar locurile de parcare fi-vor deja ocupate. Ce se va întâmpla cu acele audiuri şi bemveuri? Vor ocupa banda întâi a bulevardului, iar utilajele vor consuma în van carburant. E şi asta o dilemă - de ce tovarăşii cu ceafă bine crescută refuză să încerce mijloacele de transport în comun?

3. Vecinul meu, proaspăt mutat în bloc, nu se poate opri din tentativa de a-şi face open space când afară e nenorocire? Parol, nu ştiu ce sună mai tare - viscolul de cod portocaliu sau barosul aruncat cu zel în tencuială. Înţeleg să dai la pereţi şi în a doua zi de Crăciun, aşa cum s-a şi întâmplat, dar de ce nu te potoleşti în mandatul Iadului Alb?

4. N-am înţeles de ce dispecerul de taximetrie, de cele mai multe ori femeie, trebuie să fie surprins că-i formez numărul scurt pentru a solicita o maşină. Cum, un taxi? Hm... Staţi aşa, aţi văzut ce vreme e afară, sunt destule telefoane în această perioadă. What the sac cu nisip? Vara n-o să vă caut niciodată, nene. La vară mă voi lăsa de băuturile alcoolice pe care oricum le consum cu responsabilitate, aşa cum ni se tot spune la televizor.

5. Mi se pare sau chiar am dreptate că ambulanţa rămâne cel mai sigur taxi pe timp de iarnă?

6. Oare la domnul Ciorbea n-o ninge în casă, în curte, pe stradă, pe tarla? Oare săracul iese cu sau fără mănuşi pentru a-şi deszăpezi maşinile? Dar pe-a domnului Dragnea cine a curăţat-o?        

Citit 595 ori Ultima modificare Vineri, 06 Ianuarie 2017 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.