România e noua Nicagaura

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Experimentatul Liviu, ajuns la Guvern prin flăcăul Sorin, a descoperit o gaură. Ah, strâns-au din mahmudele celelalte descoperiri ale marelui om de stat din Teleorman, oare pe cine a mai pus taica ochişorii săi zburdalnici? Calm, fată, pare să fi şuierat una dintre ele, e vorba de o cavitate în buget, de unde înţelegem că nu toate au fugit de la şcoală ca să-şi facă selfie în politică. Dar cea mai nouă bortă a mustăciosului merită un nume. Sau noi trebuie să fim rebotezaţi după ce Dragnea a tuşit cu Evrika! Da, formăm noul stat Nicagaura.

* Montreal, Canada. E ger, dar ce zic eu ger, îţi intră fermoarul în ţesut de frig, doar şi accesoriile metalice sunt oameni, nu-i aşa? Ei bine, Gabriela Firea anunţă că şcolile şi universităţile vor rămâne închise şi miercuri. Îhî, alea din Montreal... Asta înseamnă să progresezi - azi despre Bucureşti, mâine în Ilfov şi Constanţa, apoi treci Atlanticul ca să nu te plafonezi.

* Găbiţa e preferata mea, nu-i simt vreun rival în materie de sfaturi, dacă excludem din peisaj psiholoagele, astroloagele şi pe Busu de la Pro TV. Doamna lui Pandele, îngrijorată că părinţii n-au unde să-şi lase odraslele învoite de la şcoală, a identificat soluţia: „Apelaţi la o bunică, o mătuşă sau la o vecină!” Am întrebat o sută de români şi iată cât de uşor suportă ironiile edilului de la Capitală:

1. Cine se mai lasă în baza bunicuţei, la început de 2017? A chemat, a plantat, le-a mulţumit la final, a crescut, a prădu..., privatizat, a otrăvit fântânile, nu doar pentru a plagia gestul lui Ştefan cel Mare, şi, culmea, afirmă cu tupeu că nu-şi reproşează nimic.

2. Mătuşă, Gabi? Nici măcar Năstase nu vrea să mai audă de distinsa doamnă Tamara, darămite un amărât de patron cu şapte maşini şi patru case... E o idee modestă.

3. Nici pe asta cu vecinii n-ai nimerit-o. Noul ministru de la Externe, tânăra speranţă Meleşcanu, consideră că nici măcar Marea Neagră nu se mai ridică la nivelul unui balcanic de treabă care să-ţi sară în ajutor. De fapt, marea ar putea sări, dar nu-i neapărat o mostră de omenie.

Citit 679 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2017 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.