Astăzi, printre dărâmături

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Aplicaţia lui Moise nu s-a descărcat complet în telefonul personal. N-am folosit noţiunea de smartphone, e prea complicată, oricât de mult mi-aş iubi şeptelul urban. Aşadar, n-am apucat să mă joc cu minunea promovată de acest Ilie Şerbănescu născut mai târziu, ratând astfel o panică hi-tech la intrarea în weekend. Avalanşa de glume de pe Facebook la adresa simpaticului, până la urmă, prezentator de radio şi televiziune m-a conectat la realitate - abonaţii săi fuseseră alertaţi că în zona Vrancea a fost detectat un seism mititel de 10 grade pe scara Richter la o adâncime la fel de sensibilă, 10 kilometri. Păstraţi-vă calmul şi mergeţi cu familia sub o grindă solidă, astfel se încheia uluitorul mesaj livrat în jurul orei 20.00. Moise a ieşit, printre dărâmături, să comenteze pe reţeaua de socializare că i s-a îmbolnăvit aplicaţia, c-a mâncat-o râia sau gripa aviară cibernetică. Oamenii, de sub grinzile din poveste, scuipau flăcări şi încercau - cei mai breji dintre ei - o terapie prin haz de necaz. Comentarii de viteaz, după război:

1. Cutremure de 10 grade pe scara pomenită în alerta lui Guran nu există. Cel puţin nu pe această planetă. Dacă greşesc, aştept un SMS vehement de la domnul Mărmureanu.

2. Agreez că în momentul în care ţi se aprinde gadgetul în acest hal, şi la ceas de seară, când poate erai deja în negocieri cu nea Bachus, n-ai timp să raţionezi. Gândirea e un lux când contează orice fracţiune de secundă, habar n-am câtă vreme ai la dispoziţie după ce sună sirena din spatele touchscreenului...

3. Cum se vor comporta cetăţenii la următorul mesaj trepidant al gărgăriţei patentate de Moise? Lasă, boss, dacă la ăla de 10 grade, care a fost doar alarmă falsă, n-am păţit nimic, nici acum, la 7 şi ceva n-o să ne ducem la fund.

4. În eventualitatea în care şmecheria cu buton ne-ar fi alarmat pe bune, acum am fi comentat printre stâlpi şi bucăţi de tencuială. Ne-am fi ţinut de grinzile alea solide, dar orişicât. Şi culmea este că s-ar fi întâmplat tot pe timpul guvernării PSD.        

Citit 643 ori Ultima modificare Duminică, 05 Martie 2017 15:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.