Neologismul vasluian

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Moştenirile şi donaţiile care trec de suta de mii de euro ar putea fi impozitate cu trei la sută. Mătuşă Tamara, nu te văd bine, iar de nepotul Adelu n-am vorbe mai alese. De când cu privatizarea Sidexului, nici nu-i mai citesc cărţile.

* Un asteroid de peste 600 de metri lungime a trecut ieri pe lângă Pământ. Respectivul ne-a mai vizitat acum 400 de ani, aşadar poate fi considerat colegul domnitorului Mihai Viteazu. El şi Valerică Zgonea, fostul boss de la Camera Deputaţilor.

* Erdogan-Stănescu este de părere că Occidentul exagerează considerându-l dictator. Sunt un muritor, aş putea muri în orice moment, cam aşa sună contraargumentul demn de lumea a III-a al sultanului de la Ankara. Oare cum s-o spune în limba turcă la Târgovişte? Aştept mesaje de la amatorii de telenovele cu Kemal şi Tarkan.

* De teama frigului, RADET va relua încălzirea centralizată în Bucureşti. Şi pentru ca atmosfera de Crăciun să fie totală, doamna Firea ar putea comanda globuleţe şi brazi în locul hidoaselor găini care târâie ouă de Paşti.

* O bombă de aruncător a fost găsită pe un câmp din apropierea oraşului vasluian Murgeni de un bărbat care ara. Aşadar, suntem contemporanii unui moment unic - apariţia neologismului vasluian "ară". Habar n-am la ce foloseşte.

* Dacă ne temeam pentru integritatea Coloanei Infinitului, scrijelită de două puştoaice, e bine să ştim că plouă în Bojdeuca lui Ion Creangă. Până la urmă, lumina culturală a neamului va fi stinsă de cineva... Te pomeneşti că şi Luceafărul lui Mihai Eminescu va fi dat pe două-trei spoturi care să alunge bezna din sufragerie.

* De la 1 mai, nişte români vor putea circula în Canada fără viză. Este vorba despre cei care au deţinut o viză canadiană în ultimii zece ani sau care deţin o viză valabilă pentru Statele Unite ale Americii. Totuşi, prima grijă a românilor pe data de 1 Mai va fi identificarea unei tăvi generoase de mici.

Citit 917 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Aprilie 2017 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.