Guvernul nu dă bani pentru cumpărarea de camere web

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aşa susţinea, săptămâna trecută, ministrul de Interne, Dan Nica *

Cele aproximativ 3.500 de secţii speciale care se vor înfiinţa, în ţară, pentru alegerile prezidenţiale, vor fi dotate cu mijloace de supraveghere care constau în camere web ataşate la computere. Astfel, vor putea fi înmagazinate pe CD-uri 14 ore de filmare, înregistrările urmând să fie transmise la BEC, după încheierea votului, odată cu listele persoanelor care au votat. 

Pentru asigurarea camerelor web şi a computerelor, ministrul Dan Nica a cerut tuturor prefecţilor din ţară să inventarieze tehnologia existentă la nivelul şcolilor, astfel încât fiecare secţie specială să fie dotată cu aceste mijloace de filmare.

În localităţile în care nu există camere web sau calculatoare, secţiile de vot speciale vor fi dotate cu aceste mijloace, împrumutate de la alte localităţi, pentru că, spune Dan Nica, nu se va efectua nicio cheltuială pentru achiziţionarea de calculatoare sau camere de luat vederi.

Dan Nica a spus că „este prea devreme” să comenteze cu cât vor creşte cheltuielile, dacă se va organiza şi referendum în aceeaşi zi cu prezidenţialele, pentru care deja Guvernul a alocat 152 de milioane de lei. Asta, în condiţiile în care deputatul Mircea Toader spunea că un referendum nu ar creşte cheltuielile de la alegeri decât cu 5 la sută.

Citit 525 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.