Târgu Bujor s-a pus cu burta pe programe externe

Târgu Bujor s-a pus cu burta pe programe externe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Din toate proiectele cu finanţare europeană pe care le-am accesat, nu am ratat niciunul”, ne-a spus cu mândrie primarul oraşului Târgu Bujor,  Ştefan Arfire.

Aflăm însă de la primar că Primăria din Târgu Bujor are o echipă din numai trei oameni care scrie aceste proiecte câştigătoare. Interesant este că toţi trei nu au fost angajaţi pe o căruţă de bani, din Capitală, ci lucrează de fapt în alte departamente ale primăriei, aceste atribuţiuni fiind făcute în plus.

Ca să-i cointereseze să atragă fondurile europene, primarul le-a acordat un spor de 70 la sută la salariu. Mai întâi, cei trei au fost trimişi la instruiri, ori de câte ori se organiza aşa ceva la Galaţi, Brăila sau Constanţa.

Primăria Târgu Bujor are multe proiecte în derulare. Unul vizează pregătirea funcţionarilor publici. Proiectul reprezintă o colaborare cu Primăria din  Scânteieşti şi cu o localitate din Italia înfrăţită cu Tg. Bujor. 

Urmează să fie implementat şi proiectul „depozitarea selectivă a gunoiului”, care aduce o zestre pentru salubrizarea oraşului:  o maşină performantă de transport gunoi, alta pentru încărcat, 32 de containere zincate de 1,3 mc aşezate pe platouri speciale, peste 800 de pubele de 120 litri.

Cât despre salubrizarea ca serviciu, aceasta costă foarte mult! „La ora actuală, la Târgu Bujor, fiecărui cetăţean îi luăm gunoiul de la poartă”, spune primarul.

Salubrizarea costă 50.000 lei pe lună – cea mai mare cheltuială a comunităţii. „Cu banii ăştia aş face o stradă în fiecare an…”

Comentariu foto: Primarul şi-a făcut o „fabrică” de specialişti în proiecte europene

Citit 697 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.