Claudiu Brânzan, după demitere: „I am back in business!”

Claudiu Brânzan, după demitere: „I am back in business!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Brânzan susţine că noua lege lasă doar la latitudinea prefecţilor numirea preşedinţilor şi vicepreşedinţilor secţiilor de votare *

Proaspăt demis, ieri dimineaţă, fostul prefect Claudiu Brânzan (foto) a făcut o conferinţă de presă la PSD, anunţând că şi-a reluat funcţia de purtător de cuvânt, „adică m-am întors acasă.

Sunt din nou membru PSD şi purtător de cuvânt, deci, i am back in business”. În acest context, Brânzan a anunţat că nu va putea participa la numirea în funcţia de prefect a lui Cosmin Păun (programată pentru ieri după amiază), pentru că urma să plece la Congresul PSD, alături de delegaţia social-democraţilor gălăţeni formată din 250 de oameni.   

* Miza: componenţa secţiilor de votare

Pentru că se aştepta la schimbarea din funcţie şi  avea deja demisia completată, Claudiu Brânzan i-a urat, ieri, „noroc”, viitorului prefect Cosmin Păun.

„Va avea nevoie de noroc, fiind vorba de o funcţie care îţi cere multe sacrificii”. Fără a părea afectat de demitere, Brânzan le-a mulţumit „colegilor din PSD care m-au numit pentru funcţia de prefect, colegi pe care sper că nu i-am dezamăgit”.     

Claudiu Brânzan a mai declarat că „precizia matematică” a schimbărilor politice din ţară demonstrează că legea privind prefecţii apolitici este „praf în ochi” şi că „planul preşedintelui Traian Băsescu este aplicat milimetric de Emil Boc şi colegii săi, care nu au nevoie de alţi prefecţi decât cei de la PDL  pentru organizarea alegerilor generale.

Miza este numirea preşedinţilor şi vicepreşedinţilor secţiilor de votare. Şi preşedintele Băsescu vrea să se asigure că nu scapă nici un amănunt în organizarea acestor alegeri. Acest lucru demonstrează clar că sondajele aruncate pe piaţă cu acel procent de 40 la sută pentru Traian Băsescu privind intenţia de vot, sunt, de fapt, o vrăjeală, şi domnul Băsescu se agaţă de fiecare vot pentru că, de fapt, este cap la cap, dacă nu chiar puţin mai jos decât candidatul PSD”.

În momentul de faţă, prefecţii pot influenţa componenţa secţiilor de votare, având în vedere că legislaţia în vigoare privind acest lucru s-a schimbat, a mai spus Brânzan.

Potrivit acestuia, până acum, legislaţia prevedea că preşedinţii şi vicepreşedinţii secţiilor de votare pot fi numiţi „de prefecţi, la propunerea primarilor”. Claudiu Brânzan a precizat că legislaţia s-a modificat, în sensul în care a fost eliminată sintagma „la propunerea primarilor”.

Cât a îndeplinit funcţia de prefect şi s-a ocupat de organizarea alegerilor europarlamentare, Brânzan a spus că a ţinut cont de propunerea primarilor, indiferent de culoarea lor politică. În prezent însă, pentru stabilirea conducerilor birourilor electorale locale, prefectul poate face ce numiri vrea, urmând ca numele persoanelor propuse să fie trase la sorţi de către preşedintele Tribunalului şi în prezenţa reprezentanţilor partidelor politice.

Citit 1561 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.