Cronica unei întâlniri anulate, dar nu ratate!

Cronica unei întâlniri anulate, dar nu ratate!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anunţată cu mai multe zile înainte, vizita la Galaţi a preşedintelui PNL Crin Antonescu, programată pentru joi, a fost amânată; candidatul liberal la prima funcţie în stat a ales să rămână la Bucureşti, de unde preşedintele Traian Băsescu avansa, joi dimineaţă, ideea-bombă a unui guvern PD-L-PNL, cu un premier democrat-liberal.

Aşadar, în judeţ nu au mai ajuns decât cei trei lideri PNL, primvicepreşedintele Ludovic Orban, vicepreşedintele Varujan Vosganian şi membrul Biroului Permanent Central, Teodor Meleşcanu.

Cei trei lideri liberali au ajuns la Universitatea Dunărea de Jos, unde i-au invitat la vot pe studenţi şi profesori, însă nu le-au cerut să îl aleagă pe Crin Antonescu.

Această omisiune şi lipsa bannerelor cu însemnele electorale din universitate au fost, probabil, şi motivele pentru care gazda - rectorul Viorel Mânzu – nu a considerat că se face campanie electorală într-o unitate de învăţământ, lucru, de altfel, interzis de lege….

Liderii liberali au vorbit despre viziunea liberalilor asupra educaţiei (descentralizarea, depolitizarea şi chiar acordarea de credite fiscale pentru studii), dar şi despre nevoia de reacordare a demnităţii profesorului.

În afară de sonorizarea care a lăsat de dorit şi de faptul că din când în când, în fost sală a paşilor pierduţi se auzeau nişte zgomote ca de ciocan, întâlnirea a decurs bine şi s-a sfârşit cu aplauze.

A urmat la Casa de Cultură a Sindicatelor o întâlnire a liberalilor de la centru cu sindicaliştii gălăţeni. La discuţii s-a aflat şi liderul FSS Metarom Mircea Scântei, care a şi „spart gheaţa”, ridicând mai multe probleme care, de fapt, se referă la starea siderurgiştilor gălăţeni.

Liderul FSS Metarom a întrebat care e poziţia PNL faţă de marile companii care au cumpărat întreprinderile ţării, dar care nu se preocupă de soarta angajaţilor, „în timp ce statul s-a spălat pe mâini”, sau care este viziunea liberalilor faţă de nivelul salarial din România, raportat la cel din UE.

Senatorul Varujan Vosganian a răspuns că „în România au fost privatizări bune, proaste şi privatizări controversate” şi că „în măsura în care o companie nu îşi îndeplineşte obligaţiile pe care şi le-a asumat prin contract, statul poate activa anularea contractului de privatizare”.

Cât priveşte nivelul de trai, fostul ministru al Finanţelor a spus că puterea de cumpărare din România poate creşte doar prin anularea anumitor legi, lucru pe care PNL îl va face dacă va ajunge la guvernare.

Potrivit lui Vosganian, ar trebui anulată legea privind impozitul forfetar şi ar trebui modificată legea privind neimpozitarea profitului reinvestit, în sensul că ar trebui neimpozitată orice investiţie făcută, nu doar cele făcute prin reinvestirea profitului.

În finalul întâlnirii cu sindicatele, Ludovic Orban a declarat că propunerea lui Traian Băsescu privind constituirea unui guvern PD-L-PNL „nu ne-a luat prin surprindere; este ca sărutul lui Iuda… înainte de a te trăda, te sărută… arginţii sunt doar nişte gologani şi nici ăia buni”.

Pe de altă parte, Varujan Vosganian a declarat că în prezent, PNL nu exclude nicio variantă privind posibilii parteneri viitori de guvernare, de după alegerile prezidenţiale.

Liderul liberal a explicat acest lucru prin faptul că partidele care se află acum în cursă electorală îşi vor reconsidera poziţiile după alegeri, în funcţie de rezultate şi că, în final, important este ca viitorul guvern să îşi asume programul liberalilor schiţat deja în platforma „Noua Economie”.

La rândul său, Teodor Meleşcanu, membru în Biroul Permanent Central PNL a spus că, sincer, nu crede că partidul său ar putea face, acum, guvern cu PD-L.

Citit 754 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.