Aglomeraţie specială la vot, la gară şi în complexul studenţesc

Aglomeraţie specială la vot, la gară şi în complexul studenţesc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Secţiile de votare înfiinţate în Gara CFR şi în Complexul studenţesc "Alexandru Ioan Cuza" s-au dovedit a fi cu adevărat... speciale. Studenţii, drumeţii sau cei cu domiciliul în alte localităţi s-au călcat pe bătături pentru a-şi desemna preşedintele şi pentru a răspunde întrebărilor referendumului.

Mulţi dintre cei interesaţi să voteze au renunţat chiar să-şi mai exercite acest drept, dezarmaţi de lungimea cozilor formate la "dat cu ştampila pe candidat", sau au alergat de la o secţie la alta şi au încheiat prin a nu vota, asta pentru că aglomeraţia i-a determinat să renunţe.

Alţii, mai răbdători, au decis că dreptul lor la vot e ceva mai important decât cele câteva zeci de minute petrecute la o coadă şi au aşteptat.

Preşedinţii celor două secţii de votare au spus că n-au avut niciun răgaz de când s-a dat startul la votare.

„Nu am avut nici un timp mort. Nici de mâncat nu am avut timp. În mare parte au venit la vot studenţi, dar şi persoane c are locuiesc cu chirie sau poate cu gazdă prin oraş. Nu am informaţii că ar fi venit oameni de la gară să voteze aici. Oricum, este pentru prima dată când se înfiinţează aceste secţii speciale şi nu avem termen de comparaţie”, ne-a povestit, duminică după-amiază, Cătălin Condrache, preşedintele secţiei speciale din complexul studenţesc.

Întrebată dacă ar fi fost nevoie de cel puţin încă o secţie de votare, preşedinta secţiei de votare din gară, Mihaela Bonciu ne-a răspuns: "Probabil că ar fi fost nevoie, dar încercăm să ne descurcăm şi pentru asta ne-am împărţit atribuţiile, aici în secţie".

Sub scară şi la budă

Nu doar faptul că în întreg municipiul Galaţi au existat numai două secţii speciale a dus la formarea dopurilor de intenţie democratică, ci şi felul în care au fost organizate secţiile cu pricina.

Întru exemplificare trebuie spus că, la cantina studenţească (FOTO 4), votarea s-a făcut undeva sub o scară, când locul cu pricina oferea şi spaţii ceva mai aerisite şi mai primitoare.

Spectacolul mioritic s-a desfăşurat însă în deplinătatea frumuseţii sale la gară (FOTO 1-3), acolo unde secţia de votare a fost ascunsă exact lângă locul în care până şi împăratul se duce de unul singur.

Mai mult, exact deasupra uşii secţiei speciale trona un însemn luminos care explica într-un fel de ce treaba e cam urât mirositoare. Pe tăbliţa respectivă scria, alb pe albastru - WC.

Citit 525 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.