Efectul de seră, sub cupola Regiunii de Dezvoltare Sud-Est

Efectul de seră, sub cupola Regiunii de Dezvoltare Sud-Est
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi, la Parcul de Soft din Galaţi va începe o întâlnire a reprezentanţilor administraţiei publice locale din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, discuţiile urmând să se desfăşoare în cadrul proiectului „Oraşele României Împotriva Schimbărilor Climatice: înainte şi după Copenhaga 2009”.

La discuţii vor fi prezenţi reprezentanţi ai primăriilor, consiliilor judeţene, agenţiilor pentru protecţia mediului şi altor organisme cu atribuţii în domeniul energiei din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est.

Discuţiile vor aborda tematica legislaţiei internaţionale, europene şi româneşti în domeniul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră (GES), precum şi modul în care autorităţile locale pot deveni factori de decizie importanţi în procesul de combatere a schimbărilor climatice şi pot elabora strategii locale şi planuri de acţiune pentru reducerea emisiilor de GES.    

Proiectul este derulat de Fundaţia TERRA Mileniul III în parteneriat cu Asociaţia Municipiilor din România şi finanţat de Guvernele Islandei, Liechtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European.

Proiectul îşi propune să contribuie la combaterea schimbărilor climatice la nivelul oraşelor din România. Acum, oraşele acoperă mai puţin de 1 la sută din suprafaţa Pământului, sunt responsabile de generarea a 80 la sută din emisiile de gaze cu efect de seră.

Acţiunea se va derula pe parcursul a două zile, respectiv, joi şi vineri.

Citit 687 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.