Cine râde la urmă râde mai bine…

Cine râde la urmă râde mai bine…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ca şi în primul tur de scrutin, municipiul Galaţi a votat cu Traian Băsescu, certificând victoria portocaliilor în oraşul roşu * Secretul victoriei PD-L: un sistem informatic de depistare a fraudelor electorale *

După ce, duminică seara, Galaţiul a fost străbătut de coloana de maşini, conduse de social-democraţi euforici care sărbătoreau rezultatul exit-poll-urilor, luni (dimineaţă, la ora 3,00) a venit rândul PD-L să sărbătorească victoria (de această dată) oficială a lui Traian Băsescu.

Preşedintele interimar al Organizaţiei Municipale PD-L Galaţi, Constantin Dumitriu, le-a mulţumit, ieri, „…tuturor gălăţenilor care l-au votat pe Traian Băsescu, dar şi celor care l-au votat pe contracandidatul său…”.

„Conform numărătorii noastre, în municipiul Galaţi, Traian Băsescu a avut 50,88 la sută iar Mircea Geoană – 49,12 la sută. Este pentru prima dată după 20 de ani  când municipiul Galaţi a devenit portocaliu. Este un vot de încredere pentru PD-L şi arată că oamenii îşi doresc schimbarea”.

Constantin Dumitriu a mai precizat că „a fost cea mai urâtă campanie electorală pe care am văzut-o, cu abuzuri fără precedent” şi a făcut referire la mai multe incidente înregistrate în oraş.

Faptul că PD-L a câştigat municipiul Galaţi (atât în primul tur de scrutin, cât şi în al doilea) a fost explicat de Constantin Dumitriu prin faptul că „…am reuşit, printr-un sistem informatic bine pus la punct, să stopăm votul multiplu, dar şi cazurile de turism electoral”.

Un sistem care le-a indicat democrat-liberalilor, la un moment dat, cum „o scară întreagă de bloc a votat într-o secţie specială din judeţ”, a adăugat Dumitriu.

Şi un sistem informatic la care acesta nu ştie dacă au avut acces şi alte organizaţii PD-L din ţară şi despre care nu ştie, dar crede că ar putea fi aplicat, pe viitor, la nivel naţional, ca măsură anti-fraudă…

Democrat-liberalul a infirmat zvonurile potrivit cărora voturile pentru Traian Băsescu, date la Galaţi, au fost şi de la conservatori: „Domnul Durbacă a mers alături de PSD, a fost şi în judeţ cu ei…

În primul tur l-au sprijinit pe Sorin Oprescu şi în turul al doilea, pe Mircea Geoană”. Cât priveşte voturile liberalilor, Dumitriu crede că PNL nu a votat cu Mircea Geoană, decizia (de susţinere a candidatului PSD) fiind una luată personal de Crin Antonescu.

De aceea, crede Constantin Dumitriu, „…cu siguranţă vom avea un guvern de dreapta, pentru că sunt foarte mulţi parlamentari liberali care au investit prea multe fonduri şi efort ca să gireze acum dizolvarea Parlamentului”.

Democrat-liberalul a mai opinat că Antonescu „…nu va mai fi preşedintele al PNL. Eu cred că s-a cam încheiat cariera politică a domnului Antonescu”.

În finalul conferinţei de presă, Constantin Dumitriu, alături de care se afla şi secretarul de stat MAI Liviu Grădinaru, au ciocnit câte o cupă de şampanie.

Petrecerea a continuat şi seara, când susţinătorii PD-L au reeditat marşul prin oraş de duminică noaptea, dar şi când, pe Faleză, democrat-liberalii le-au oferit gălăţenilor un foc de artificii.

Explicaţie foto: Democrat-liberalii au sărbătorit şi duminică noapte şi luni seară

Citit 1754 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.