O taxă pentru un serviciu inexistent

O taxă pentru un serviciu inexistent
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultima gafă din acest an făcută de consilierii locali este instituirea taxei speciale de ecarisaj.

Aleşii locali au votat instituirea unei noi taxe pentru gălăţeni. Nu au ţinut cont că suntem în plină criză economică, ori că înainte de instituirea unei astfel de taxe ar fi fost cazul unei consultări publice.

Ca să nu mai vorbim că nimeni nu a pomenit ceva vreunei organizaţii de protecţia animalelor. Să mai spunem despre faptul că nimeni nu a prezentat Consiliului Local o situaţie a actualelor padocuri, aşa cum sunt ele şi aşa cum foarte puţini o ştiu cu adevărat?! 

Nu s-a ţinut cont nici măcar de faptul că s-a votat o taxă pentru o activitate care, ca să fim sinceri, până în prezent nu prea şi-a făcut simţită prezenţa în oraş.

Căci străzile, oriunde s-ar situa ele, la periferie sau în centru, sunt pline de câini fără stăpân, animale bolnave şi care se mai şi înmulţesc, semn că nici măcar sterilizarea lor nu se face.

Asta, în condiţiile în care, teoretic, şi până acum a existat un serviciu de ecarisaj, coordonat de serviciul local Ecosal. 

Să mai spunem că în momentul în care s-a supus votului propunerea ca de la 1 ianuarie 2010, gălăţenii să plătească, anual, câte 2,5 lei (iar persoanele juridice, câte 50 de lei) pentru taxa de ecarisaj, nu s-a ridicat niciun consilier local care să ceară o situaţie financiară a ceea ce înseamnă activitatea de ecarisaj, cât costă să capturezi un câine, să îl sterilizezi şi să îl creşti la padoc?

Nici una din toate aceste întrebări nu a fost pusă în discuţie; aleşii locali au votat în unanimitate şi … au trecut mai departe, căci pe ordinea de zi se aflau 60 de proiecte, care şi ele îşi aşteptau, cuminţi, rândul, să fie votate fără a fi studiate înainte…

Citit 722 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.