”Din păcate, Galaţiul este un oraş prăfuit”. Ministrul Mediului critică autoritățile locale

”Din păcate, Galaţiul este un oraş prăfuit”. Ministrul Mediului critică autoritățile locale
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Ministrul Mediului, Costel Alexe, s-a aflat vineri, 31 ianuarie, într-o vizită la Galaţi, pentru a vedea care sunt problemele cu care se confruntă oraşul şi pentru a analiza progresele combinatului siderurgic pe partea de protecţie a mediului.
În cadrul unei conferinţe de presă, Alexe s-a arătat mulţumit de modul în care Liberty Steel a reuşit, de-a lungul timpului, să reducă impactul poluării asupra mediului şi asupra sănătăţii populaţiei. "Am văzut astăzi, în cadrul Sidex, Valea Lupului, cea mai bine pusă la punct platformă de reciclare a deşeurilor industriale. Şi, înţeleg de la conducerea Sidex, că reciclează anual 85.000 de tone, o cantitate impresionantă", a spus ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.
A fost adus în discuţie şi modul defectuos în care sunt gestionate deşeurile în judeţul Galaţi, implicit sistemul de management integrat al deşeurilor (SMID), proiect a cărui demarare se tot amână. "Cunosc, în mare, toate chinurile facerii acestui SMID, cu transportul deşeurilor ba la Brăila, ba la Vaslui. Sper ca autorităţile judeţene să implementeze cât se poate de repede şi să operaţionalizeze acest SMID", a declarat ministrul, ţinând să precizeze că problema deşeurilor nu poate fi rezolvată doar prin colectarea deşeurilor şi transportul lor la groapa de gunoi. "Vom reuşi să ne atingem ţintele impuse de Comisia Europeană doar dacă administraţiile judeţene şi locale înţeleg că trebuie să avem un grad mult mai ridicat de reciclare a deşeurilor. Aruncăm anual sute de mii de tone de materiale, care ar putea fi reciclate şi din care am putea scoate bani", a mai adăugat acesta.
În ceea ce priveşte calitatea aerului, Costel Alexe a anunţat că marţi, 4 februarie, la sediul ministerului, sunt invitaţi primarii a zece oraşe din ţară, printre care şi Galaţiul, pentru a se stabili măsurile pe care administraţiile locale trebuie să le implementeze pentru a reduce poluarea. Acesta a mai adăugat că una dintre cauzele care stau la baza poluării aerului în oraşul nostru este ineficienţa salubrizării stradale. "Din păcate, Galaţiul este un oraş prăfuit, iar studiile noastre spun că 40 la sută din pulberile de PM10 şi PM2,5 sunt în mare parte din cauza ineficienţei cu care se face salubrizarea străzilor", a precizat ministrul.

Citit 10066 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2020 01:37

6 comentarii

 • postat de Adi
  Duminică, 02 Februarie 2020 21:51
  86.124.202.***
  Nu zic ca nu este asa dar hai sictir.....daca primarul era din PNL nu mai spuneai nimic.
  2
  1
  Raportează
 • postat de Somer de la Apa Canal SA Galati
  Sâmbătă, 01 Februarie 2020 18:13
  86.124.204.***
  Pe Nae Leonard... numai acolo la C12. Mașini de spălat ca de s-a înmulțit spalatoriile auto self. Pana si pe Centura cu despagubiri date de Primarie au rasarit destule. Cine i-a autorizat? Are orasul bani sa-i mai despagubeasca și pe noii proprietari de spalatorii de pe Centura sa avem pardon.
  11
  2
  Raportează
 • postat de Finch
  Sâmbătă, 01 Februarie 2020 16:00
  109.166.217.***
  Mda .. As vrea sa pot trai intr-un oras in care sa pot merge descult pe strada .
  4
  8
  Raportează
 • postat de Akbar
  Sâmbătă, 01 Februarie 2020 12:49
  79.116.111.***
  Cine sa dea de pamant cu "firmele de casa" care castiga licitatii pe banda rulanta pentru tot felul de lucrari prin oras, pentru modul primitiv in care executa lucrarile ? Prin vara lui 2018, nori de praf se ridicau din zona Potcoava sau parc Eminescu, cand "Doreii" taiau cu discul dalele, iar oamenii care circulau inghiteau praful. Cine mai stie cate tone de praf au fost inghitite cu ocazia "modernizarii" zonei Spicul ?
  Exista perdele de apa, plase antipraf pentru cladiri la care se lucreaza, dispozitive de aspiratie a prafului rezultat din lucrari de constructii, tunuri antipraf...exista, insa in lumea civilizata, acolo unde, daca nu respecti legea, infunzi puscaria.
  2
  23
  Raportează
 • postat de ro
  Sâmbătă, 01 Februarie 2020 09:56
  5.13.186.***
  Era nevoie sa vina un ministru ca sa ne spuna ceea ce noi vedem de multi ani de zile. Dar asa este cand ai primari incompetenti si rau voitori.
  6
  37
  Raportează
 • postat de Vivi
  Sâmbătă, 01 Februarie 2020 07:57
  95.76.32.***
  Doar sa va uitati pe masinile parcate pe Nae Leonard sa vedeti ce praf este pe ele. Acum spal masina, o aduc acasa si in maxim 1 ora e plina de praf. Asta respir eu aici.
  Cu matura de nuile nu faci performanta.
  4
  37
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.