Infrastructura de irigații. Canalul Siret - Bărăgan revine în actualitate

Infrastructura de irigații. Canalul Siret - Bărăgan revine în actualitate
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Potrivit ministrului Agriculturii, Adrian Oros, "după 30 de ani, lucrările la Canalul Siret - Bărăgan intră în linie dreaptă". Oficialul guvernamental a vizitat recent acest amplu proiect, care, odată finalizat, ar rezolva permanent problema secetei în zonă.

“Seceta din acest an ne-a demonstrat tuturor necesitatea investițiilor în infrastructura de irigații. Proiectul Siret - Bărăgan are numeroase avantaje pentru regiune: locuri de muncă stabile pe perioada execuției, evitarea degradării solurilor prin practicarea unei agrotehnici superioare și adoptarea unei structuri corecte a culturilor, asigurarea sursei pentru alimentarea cu apă a localităților riverane, precum și dezvoltarea social economică a zonei, prin sporirea producției animaliere, apariția și dezvoltarea micii industrii locale", a precizat Oros.

Canalul Siret - Bărăgan, demarat pe vremea fostului regim comunist, are o lungime de peste 190 de kilometri, între lacul de acumulare de la Călimănești (Vrancea) și lacul Dridu din județul Ialomița, trecând pe lângă localitățile Focșani, Râmnicu-Sărat, Buzău și Urziceni.

Datele tehnice prezintă o lățime la suprafața apei de 57 de metri, la bază de 20 de metri și o adâncime de șapte metri, cu mențiunea că, până în prezent, s-a lucrat efectiv pe doar circa 50 de kilometri de canal, în zona Vrancea.

Noi, gălățenii, așteptăm vești privind intervenția în infrastructura principală de irigații la obiective precum Brateșul de Sus, Terasa Nicorești - Tecuci și, mai ales, Câmpia Covurlui, cu o capacitate de irigare de aproape 76.000 de hectare, investiție abandonată imediat după 1990.

Citit 3224 ori Ultima modificare Joi, 16 Iulie 2020 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.