Cronica unei asfaltări ratate

Cronica unei asfaltări ratate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce au curs râuri de cerneală tipografică, în sfârşit muncitorii de la Ecosal şi Tancrad, responsabili cu cârpeala străzilor, au ajuns şi pe Domnească şi Brăilei.

Marţi după-amiază, cu doar câteva ore înainte de Ziua Poliţiei Române, când sediul judeţean urma să îşi primească oaspeţii, cu ocazia ”zilei porţilor deschise”, pe strada Brăilei, în Ţiglina I se asfalta la foc automat.

Cum o bandă din trei era ocupată de utilajul de frezare şi de muncitori, aglomeraţia era maximă.

Maşinile stăteau bara la bară, iar călătorii urmăreau absenţi cum se asfaltează, ziua în amiaza mare, la oră de vârf, cea mai importantă stradă a oraşului.

Şi pe Domnească, acelaşi coşmar

Aceeaşi situaţie se întâlnea şi pe Domnească, unde, la intersecţia cu strada Gării, muncitorii de la Ecosal acopereau şanţul „decupat” şi lăsat aşa, pesemne la „aerisit”, vreo câteva zile (evident, fără vreo semnalizare!).

Cine nu a trecut, ieri, pe Domnească, ca să surprindă momentul, a pierdut o secvenţă demnă de antologia asfaltărilor din România:

Pe banda troleibuzelor se afla staţionat, un camion cu mixtură, pe o bandă lucrau muncitorii, acoperind şanţul, iar maşinile, toate, stăteau la coadă pe cealaltă bandă. Inutil să vă spunem câte claxoane „protestau” în trafic.

„Tupeul” de a circula pe o stradă în lucru

Şi, ca să fie treaba bună, activitatea de asfaltare a continuat şi ieri. Miercuri dimineaţă, pe Drumul de Centură, muncitorii de la Vega, de astă dată, lucrau la acoperirea gropilor.

Maşinile care mergeau bară la bară erau nu doar prăfuite, ci şi lovite, sistematic, de o ploaie de pietricele, având în vedere că înainte de asfaltare, muncitorii curăţau gropile cu aer sub presiune!

Iar pentru potolirea eventualelor crize de nervi din partea şoferilor, muncitorii făceau, preventiv, invitaţii, cu mâinile,  ca maşinile să… se urce puţintel pe trotuar, doar până depăşesc zona de lucru!  

Da, ştiu, suntem nerecunoscători şi răutăcioşi, că pur şi simplu nu ne mulţumim că se asfaltează şi avem tupeul să ne supărăm şi că se face treabă!

Dar promitem că o să ne oprim din această distructivă campanie care denigrează oamenii care lucrează şi mai ales şefii care îi conduc.

Ne vom opri atunci când minţile luminate care gândesc lucrările de asfaltare vor înţelege că asfaltările nu se fac în perioade de trafic maxim!

Citit 924 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.