Preocupări privind infrastructura județeană, cultura și turismul. Proiecte de viitor la Consiliul Județean Galați

Preocupări privind infrastructura județeană, cultura și turismul. Proiecte de viitor la Consiliul Județean Galați
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ședința ordinară a Consiliului Județean programată pentru ultima zi a verii anului 2020 are pe ordinea de zi 13 hotărâri. Dintre acestea, am reținut, în special, solicitarea adresată Consiliului Local al municipiului Galați de trecere a unui bun imobil (teren în suprafață de 30.623 de metri pătrați) din domeniul public al municipiului Galați și administrarea Consiliului Local al municipiului Galați în domeniul public al judeţului Galaţi și în administrarea Consiliului Județean Galați. În fapt, prin preluarea terenului respectiv în domeniul public al județului Galați se are în vedere integrarea construcției Muzeului de Artă Vizuală Galați în arhitectura Parcului Rizer, reamenajarea zonei astfel încât să poată găzdui expoziții de artă în aer liber, modernizarea zonelor de joacă pentru copii și a zonelor de relaxare și promenadă.

Un alt proiect de hotărâre al "legislativului" județean se referă la necesitatea aprobării parteneriatului şi a contribuţiei necesare implementării proiectului "Sprijin la nivelul Regiunii Sud-Est pentru pregătirea de proiecte finanțate în perioada de programare 2021-2027 pentru domeniile: infrastructură rutieră de interes judeţean, inclusiv variantele ocolitoare şi/sau drumuri de legătura şi infrastructură şi servicii publice de turism, inclusiv obiective de patrimoniu cu potențial turistic".

De asemenea, pe ordinea de zi se mai află, printre altele, aprobarea notei de justificare a impactului proiectului "Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional pe tronsonul funcțional de interes județean DN24 - DJ 251B - DJ 251A - DJ 251H - DJ 251 - DJ 255A - DN 25". Acest traseu face legătura dintre limita nordică a județului nostru (granița cu județul Vaslui) și limita sudică a sa (patru kilometri până la limita cu județul Brăila). Totodată, conform expunerii de motive, modernizarea acestui drum creează noi oportunități de dezvoltare economică și socială pentru comunele traversate în mod direct, respectiv Bălășești, Cerțești, Corod, Valea Mărului, Cudalbi, Pechea, Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Braniștea și Șendreni. Proiectul va fi depus spre finanţare în perioada de programare 2021-2027, în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2021-2027, domeniul investiției - infrastructură rutieră de interes județean.

Citit 2399 ori Ultima modificare Luni, 31 August 2020 10:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.