Banii de căldură, pentru ultima oară

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul unui comunicat de presă remis redacţiei de Prefectura Galaţi, judeţului nostru i s-au alocat nu mai puţin de 800.000 de lei, „pentru compensarea creşterilor neprevizionate ale preţurilor combustibililor utilizaţi pentru producerea energiei termice furnizate populaţiei în sistem centralizat corespunzător anului 2011, tranşa a II-a, conform OG 36/2006 privind instituirea preţurilor locale de referinţă pentru energia termică furnizată populaţiei prin sisteme centralizate”.

Cu alte cuvinte, Galaţiul primeşte a doua tranşă a subvenţiei la energie termică. „A doua şi ultima!”, avertizează, însă, secretarul gălăţean de stat MAI Mihai Capră, amintind ceea ce şi primul ministru Emil Boc a declarat, tot ieri: că, începând cu anul viitor, subvenţia acordată, nediferenţiat, pentru energie termică, se elimină.

„După cum se ştie, UE nu mai permite acest tip de subvenţie şi, până la urmă, nici nu e normal ca de această subvenţie să beneficieze toţi consumatorii, indiferent de starea lor financiară. De aceea, subvenţia unitară, de 45 la sută, se va elimina, urmând, desigur, ca acele categorii sociale defavorizate să primească în continuare ajutoare pentru încălzire”, a declarat Mihai Capră.

Citit 724 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.