Județul este încă ”verde” la numărul de infectări, nu și municipiul Galați
Foto: Marian Calestru

Județul este încă ”verde” la numărul de infectări, nu și municipiul Galați
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Cu ocazia unei conferințe de presă organizate ieri, la orele prânzului, prefectul Eugen Hristache a făcut un ultim apel la organizatorii de nunți, botezuri și mese festive să oprească astfel de evenimente private, în contextul pandemiei de Covid-19. "Vom acționa pentru a le stopa, pentru că sunt interzise prin lege", a adăugat Eugen Hristache, arătând că în acest sens vor acționa structurile MAI, dar și reprezentanți de la DSP, DSV și Protecția Consumatorului. "Au fost întocmite deja două dosare penale în acest sens, în localitățile Pechea și Valea Mărului, pentru organizarea unei nunți și a unui botez", a mai precizat noul prefect de Galați.
Altfel, deși rata de infectare la nivel județean se menține sub incidența de 1,5 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, în municipiul Galați aceasta a atins pragul de doi la mie. Alte cinci comune sunt, potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, la o incidență de peste 1,5 la mie, situația cea mai gravă fiind la Ivești: 10,17 la mie, ce-i drept, doar în zona carantinată a comunei. Astfel, rata de infectare din ultimele două săptămâni este peste 1,5 la mie și în Șendreni - 2,91 la mie, Braniștea - 1,6, Vânători - 1,56 și Vârlezi - 1,51, în timp ce pentru comuna Cuca se preconizează o ridicare a carantinei joi dimineață, în urma unei ședințe a CJSU.
Totodată, prefectul face încă un apel la purtarea măștii de protecție, la distanțare socială, mai ales prin evitarea locurilor aglomerate și la o cât mai riguroasă igienă a mâinilor, în contextul în care paturile de la ATI sunt pline, iar situația a ajuns în zona de avarie și în ceea ce privește paturile pentru bolnavii Covid-19 cu forme ușoare și medii. O soluție identificată deja pentru suplimentarea acestora ar reprezenta-o cele 35 de paturi existente la Spitalul de Psihiatrie, însă se pune, ca de obicei, problema personalului medical, fiind nevoie de patru medici infecționiști.
În aceeași conferință de presă organizată ieri la sediul instituției, prefectul Eugen Hristache a prezentat noul director al Cancelariei prefectului, în persoana ex-colegei noastre, Teodora Miron Diaconița.

Citit 4560 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Octombrie 2020 17:42

3 comentarii

 • postat de ADYtza74
  Miercuri, 21 Octombrie 2020 12:11
  5.13.150.***
  Nu se mai pot lua masuri asupra pensionarilor plimbareti cu autobuzul si prin piete?
  7
  13
  Raportează
 • postat de IULIAN
  Miercuri, 21 Octombrie 2020 08:37
  86.34.180.***
  Domnul prefect de Galați sa facă apel si către conducerea primăriei Galați si/sau Transurb pentru ca numărul de infectări a crescut si datorita reducerii numărului de autobuze din oraș. Un exemplu concludent este faptul ca pe traseul 105 nu mai este respectat graficul de circulație (cursele aferente orelor de dimineața 7,08 minute, 7,21 minute si 7,28 de la stația Bloc A8 (bd. Dunărea) NU AU MAI VENIT, autobuzul venind arhiplin abia la ora 7,35. Menționez ca înainte de alegerile din 27 septembrie, graficul de circulație era respectat!
  3
  25
  Raportează
 • postat de Galatean
  Miercuri, 21 Octombrie 2020 06:58
  5.13.196.***
  Pai daca autobuzele sant arhipline si iti respira in fata cu tot cu masca , cum sa nu ei covit, iar boschetarii care nu au unde dormii nu sant oare si ei purtatori de covit ? Mai umbla si prin mijloacele de transport in comun , prin piete si duc sticla de bautura din mana in mana , pe astia cine-i controleaza si ii monitorizeaza?
  2
  25
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.