Investiții de peste 15 milioane de lei la Spitalul de Boli Infecțioase

Investiții de peste 15 milioane de lei la Spitalul de Boli Infecțioase
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În contextul pandemiei cauzate de Covid-19, în ședința de joi, 26 noiembrie 2020 a Consiliului Județean (CJ) Galați a fost aprobat acordul de parteneriat între Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Cuvioasa Parascheva” Galați – lider de proiect și UAT Județul Galați – partener.

Se doreşte implementarea în comun a proiectului «Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19 prin crearea Secției modulare ATI, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Cuvioasa Parascheva” Galați», în valoare de 14,625 milioane lei (inclusiv TVA). Creditele bugetare şi creditele de angajament, în limita sumei necesare finanţării valorii corespunzătoare activităţilor din proiect, vor fi alocate din bugetul Unității Administrativ Teritoriale Județul Galați.

Totodată, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici rezultaţi din studiul de fezabilitate referitor la realizarea obiectivului de investiţie privind dimensionare generator electric pentru alimentare consumatori vitali şi consultanţă în vederea întocmirii chestionarului pentru spor de putere aferente Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasa Parascheva”, cu o valoare totală a investiţiei de peste 507 mii lei.

Investiția are în vedere dimensionarea unui generator electric care să preia în regim de avarie automat o serie de consumatori vitali, mai ales cei din pavilionul nou: circuite de prize şi circuite de climatizare din secţie boli infecţioase, secţie dermatovenerice, laborator analize medicale, zona didactică, cabinete medicale, iluminat de siguranţă alimentat din tabloul electric. Alţi consumatori vitali sunt reprezentați de cei din container Generator de Oxigen, consumatorii din Container Staţie de aer comprimat medical, precum și grup pompare în caz de incendiu (alimentarea cu apă a hidranţilor de incendiu exteriori din inelul PSI).

Citit 1841 ori Ultima modificare Joi, 26 Noiembrie 2020 19:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.