Avaria de la Elice, „în grafic”

Avaria de la Elice, „în grafic”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lucrarea de refacere a canalului colector de pe Faleza Superioară, de la Elice, se derulează conform programului, a declarat, marţi, primarul Dumitru Nicolae.

Acesta a spus că „deja s-a turnat beton, pentru canalul colector”, lucrare ce a fost îngreunată de nivelul crescut al Dunării, înregistrat în luna trecută.

„Proiectantul vrea însă să mai săpăm până spre scena de pe faleză, pentru a vedea dacă nu cumva sunt probleme şi acolo. Oricum, în momentul în care staţia de pompare de la Elice se va realiza [lucrare desfăşurată în cadrul proiectului ISPA], vom goli colectorul, pentru a inspecta gradul de rezistenţă”, a mai declarat primarul Dumitru Nicolae.

Reamintim că avaria la canalul colector de la Elice s-a produs la mijlocul lunii februarie.

După câteva termene de remediere a defecţiunii – începutul lui martie, 15 martie, sfârşitul lui martie -, autorităţile au renunţat să mai prognozeze când se va termina lucrarea, având în vedere că în problemă  au intervenit şi factori independenţi de voinţa umană – nivelul crescut al Dunării, din martie, care a inundat lucrarea.

Fără să dea un termen clar de finalizare a lucrării, primarul Dumitru Nicolae a lăsat să se înţeleagă că totul ar putea reveni la normal în luna iunie. Până atunci, autovehiculele uşoare pot circula în zonă, pe lângă P-uri, blocurile turn.

Citit 1290 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.