Galațiul va avea doi subprefecți liberali. Nominalizările PNL sunt Andra Costache și Paul Cristea

Galațiul va avea doi subprefecți liberali. Nominalizările PNL sunt Andra Costache și Paul Cristea
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Conducerea Filialei Galați a Partidului Naţional Liberal (PNL) i-a numit și validat, sâmbătă, 13 februarie 2021, pe Andra Mihaela Costache și Paul Cristea în vederea ocupării celor două funcții de subprefect care le revin liberalilor în urma negocierilor din coaliția aflată la guvernare.

Cel mai tânăr secretar de stat din România (în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului), Andra Mihaela Costache este absolventă a Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din Galați. Andra Costache a activat ca voluntar și a organizat acțiuni cu caracter umanitar menite să sprijine atât performanța în educație, cât și integrarea persoanelor cu dizabilități și a tinerilor. Tânăra liberală s-a implicat în peste zece proiecte girate de Comisia Europeană axate pe această problematică, reușind să atragă 100 milioane de euro din fonduri europene și guvernamentale pentru taberele școlare și integrarea tinerilor.

După cinci mandate de primar al comunei Șendreni, Paul Cristea este recomandat pentru poziția de subprefect de cunoașterea din interior a problemelor curente ale unei comunități și capacitatea de a identifica soluții optime de rezolvare. Printre realizările sale am putea enumera lucrările de modernizare la rețeaua de canalizare și apă potabilă, asfaltarea, în proporție semnificativă, a rețelei stradale, crearea centrului de zi din comună sau modernizarea completă a școlii gimnaziale din satul Șendreni. Pe finalul ultimului său mandat de edil-șef, comuna Șendreni a obținut finanțare pentru realizarea iluminatului public, prin Programul Administrației Fondului de Mediu. La alegerile locale de anul trecut, Paul Cristea a pierdut fotoliul de primar în fața candidatei PSD, la o diferenţă de circa 200 de voturi.

Reamintim că, la Galați, în urma negocierilor politice din coaliție, purtate la începutul lunii februarie, funcția de prefect a revenit USR-PLUS, însă desemnarea acestuia nu a avut loc până în prezent.

Citit 7219 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Februarie 2021 13:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.