Fără vouchere de vacanță și spor de COVID în prefecturi

Fără vouchere de vacanță și spor de COVID în prefecturi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Guvernul urma să aprobe, în şedinţa de joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care au în vedere reducerea unor cheltuieli structurale, conform Agerpres.

Astfel, potrivit proiectului, punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022. Totodată, în acest an nu se vor mai acorda vouchere de vacanţă.

"În România, astăzi, au fost prelungite voucherele de vacanţă emise în 2019 şi 2020, ceea ce înseamnă că în economie sunt vouchere de vacanţă în valoare de aproape 2,4 miliarde de lei care nu au fost folosite. Ştiţi foarte bine, pe de o parte, industria ne spune că anul trecut a fost închisă, deci nu puteau să fie folosite voucherele de vacanţă, pe de altă parte, este nevoie, deci le-am dat voie să fie folosite anul acesta. De aceea, voucherele de vacanţă care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise anul viitor şi avem această economie la buget", a explicat premierul Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern de săptămâna trecută.

O altă măsură care urma să fie adoptată prin acelaşi act normativ se referă la acordarea unei reduceri de 50 la sută pentru transportul pe calea ferată pentru studenţi, faţă de gratuitatea pentru călătorii nelimitate de care beneficiază în prezent cursanţii din învăţământul superior.

În acelaşi timp, prin proiectul de OUG se prevede abrogarea articolului 5 din OUG 131/2020 referitor la acordarea unui spor de COVID de 30 la sută la salariul de bază angajaţilor din prefecturi.

Citit 1113 ori Ultima modificare Joi, 18 Februarie 2021 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.