Care sunt prioritățile de investiții ale Galațiului

Care sunt prioritățile de investiții ale Galațiului

Dezbatere cu nouă parlamentari, patru fiind absenți
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
6 comentarii

Joi, 18 februarie, la sediul Consiliului Judeţean (CJ), a avut loc o inedită întâlnire de lucru între preşedintele CJ, Costel Fotea, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Florin Pucheanu şi reprezentanţii Galaţiului în Parlamentul României. Discuțiile au vizat proiectele judeţului Galaţi în contextul dezbaterilor din Parlament privind bugetul acestui an.

“Le-am prezentat parlamentarilor proiectele de anvergură la care lucrăm, respectiv extinderea cu un corp nou de clădire a Spitalului Judeţean Galaţi, construirea unui spital municipal, realizarea unui aeroport, dezvoltarea infrastructurii de irigaţii în judeţ şi construirea unei săli polivalente. Investiţiile Galaţiului trebuie să primească o susţinere reală din partea Guvernului şi trebuie să se regăsească în bugetul pe 2021. Din păcate, singura speranţă pentru aceste investiţii pare a fi doar Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în condiţiile în care, nici până acum, ghidurile de finanţare nu sunt gata”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

La rândul său, primarul Ionuț Pucheanu a salutat deschiderea parlamentarilor care au participat la dezbatere, arătând că s-a încercat găsirea unui numitor comun pentru dezvoltarea orașului și a județului. ”Din păcate, susținerea liberalilor pentru aceste proiecte deosebit de importante este doar declarativă și astfel au făcut imposibilă o acțiune comună”, a mai precizat edilul-șef al municipiului Galaţi.

Deputatul USR-PLUS, Bogdan Rodeanu, este de părere că prin Programul Național de Redresare și Reziliență România beneficiază de una din cele mai mari sume de bani alocate unui stat membru UE, aproape 80 miliarde de euro. ”Înainte de orice fel de protocoale sau de neînțelegeri politice, e vorba despre asumarea directă a programului pe care l-am promis gălățenilor care ne-au mandatat, în urma alegerilor parlamentare din această iarnă. Căutăm, susținem și încurajăm soluții pentru finanțarea proiectelor pentru dezvoltarea Galațiului. Împreună, avem șansa de a le realiza, prin finanțări nerambursabile, pentru că Bugetul de Stat pe 2021 nu este calea noilor investiții. Din el vom acoperi cheltuielile curente ale Statului Român și vom continua proiectele începute, până în momentul în care vom putea muta o parte din ele în PNRR”, a menționat Bogdan Rodeanu.

În tabăra parlamentarilor liberali, singura reacție vine din partea deputatului Onuț Atanasiu. ”După cinci ani în care nu i-a interesat o întâlnire cu toți parlamentarii gălățeni, președintele CJ Costel Fotea și primarul Ionuț Pucheanu au decis să lanseze o invitație. Până azi (joi – n.r), când ar trebui să aibă loc masa rotundă, nu am primit nici măcar titlul unui amendament, nu mai vorbesc de o documentație sau identificarea sursei de finanțare. Fapt ce dovedește seriozitatea demersului celor doi”. Totodată, fostul inspector școlar general a amintit o serie de proiecte care, în opinia sa, sunt ”lucrări majore de infrastructură prevăzute în buget”, enumerând, printre altele, drumul expres Brăila – Galaţi, varianta de ocolire Galaţi, sau modernizarea infrastructurii rutiere din zona Platformei multimodale pentru înlăturarea blocajelor în trafic și relocarea unui segment de cale ferată pentru fluidizarea traficului feroviar din zona portuară.

La întâlnire au participat parlamentarii Aurel Nechita, Viorica Sandu, Mitică Marius Mărgărit, Laura Georgescu, Marius Humelnicu și Laurenţiu Viorel Gîdei (toți PSD), Bogdan Ionel Rodeanu și Andrei Postică (USR-PLUS) şi Lilian Scripnic (AUR). Liberalii gălățeni George Cătălin Stângă, Onuț Valeriu Atanasiu și George Scarlat, precum și constănțeanul Sorin Titus Muncaciu (AUR) au absentat.

Citit 2944 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Februarie 2021 16:59

6 comentarii

 • postat de corneliu Duminică, 21 Februarie 2021 18:18 92.85.13.*** Link la comentariu
  2
  5

  La Galati nu se va investi nimic! Cine mai spera, e naiv! De ce cand guvernul era PSD nu am primit nimic si s-a votat de parca s-ar fi initiat proiecte? Acum,asta e! 4 ani de seceta.

  Raportează
 • postat de dim Sâmbătă, 20 Februarie 2021 20:41 89.137.230.*** Link la comentariu
  2
  11

  In Galati trebuie facute urmatoarele investitii:

  - Aeroport
  -Bazin olimpic si Aqualand acoperit pentru ca oamenii vor sa se distreze si sa se relaxeze si iarna
  - Sala de sport pentru atletism si gimnastica sau Sala Polivalenta precum cea de la Cluj
  - Aventura parc, tiroliana
  - Punerea in valoare a Dunarii pentru turism si transport cu vaporul
  - Drum expres Galati - Braila
  - Aparate de fitness in toate parcurile , mese de tenis
  - Mai multe muzee
  - Piscine interioare
  - Formarea unei zone de centru vechi cu terase si spectacole
  - Refacerea teatrului de vara
  -

  Raportează
 • postat de UBSD (Una Bucată Social-Democrat) Sâmbătă, 20 Februarie 2021 13:50 95.76.3.*** Link la comentariu
  15
  6

  Au apărut niște postaci "de driapta" să spele imaginea chiulangiilor de la pnl! Vai de capul vostru! Încă sunteți geloși și intrați în trepidații datorită victoriei PSD de la Galați! Succes în continuare domnilor Pucheanu și Fotea! Datorită viziunii lor, vor transforma Galațiul într-un loc special! Clujul va deveni istorie!

  Raportează
 • postat de Elena Sâmbătă, 20 Februarie 2021 10:35 89.136.0.*** Link la comentariu
  3
  20

  Speram ca spiritul patriotismului local (trezit din somnul ratiunii in zona parlamentarilor psd) sa-i tina si sa le dirijeze faptele (nu numai spre propriile buzunare si interese). Macar colegul lor braileanul Tudose a facut picioarele unui pod. Pe galateni asa i-apuca un chef de investitii cand nu mai au decizia legislativa si executiva, de te miri - "de ce nu au facut aceste investitii in cei aproximativ 30 de ani"?! Dar asta este demagogia tuturor politicienilor, ca si jocul de pensiile speciale anulate!

  Raportează
 • postat de Popescu Sâmbătă, 20 Februarie 2021 08:26 86.124.126.*** Link la comentariu
  2
  10

  Exact ca în filmul Nasul, prezenți cei interesați de ceea ce se întâmplă în organizație, absenți cei nemulțumiți de teritorii de acțiune sau de respectul cuvenit! Sa încercat impunerea unei conduceri unitare, dar... Cred ca consilierii trebuie sa mai muncească!

  Raportează
 • postat de Tecucean Sâmbătă, 20 Februarie 2021 03:19 5.13.149.*** Link la comentariu
  7
  19

  Nu au reuşit să facă strada prin poliţia de frontieră, de la turn, să poţi veni din Brăila şi să ajungi pe faleză apoi în port

  Şi vor aeroport?

  Bine că nu vor tunel iar....

  Apoi bat câmpii când portul modal nu au reuşit să facă nimic???

  Impotenţa !

  Demisia!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro