Deputatul Ciucă, în topul intervenţiilor în Parlament

Deputatul Ciucă, în topul intervenţiilor în Parlament
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 26 de propuneri legislative şi sute de interpelări *

„Am până la această dată – şi probabil că sunt unul dintre cei mai înjuraţi în gând de către ministere – 98 de declaraţii politice în afară de cele de săptămâna aceasta, 26 de propuneri legislative iniţiate, 295 de întrebări şi interpelări şi o moţiune, a „raportat” deputatul PC Bogdan Ciucă. 

Acestea, a explicat parlamentarul, sunt rodul audienţelor: câte 40 – 60 de persoane la o audienţă. În prezent, pe lista de audienţe sunt înscrişi 300 de gălăţeni, din cauza situaţiei grele din România, mai spune deputatul.

Conservatorul răspunde astfel şi unui raport al Institutului de Politici Publice (IPP), care arată o activitate parlamentară mai redusă decât până acum a activului gălăţean.

„Conform IPP-ului, am avut mai puţine prezenţe în plen decât eraţi obişnuiţi cu  mine. Asta nu înseamnă că am lipsit! Membrii comisiei care au lucrat la Codul Civil şi care lucrează la Codul de Procedură au primit de la Biroul Permanent al Camerei o derogare specială pentru a lucra în paralel cu plenul la aceste coduri, fiind termenul foarte strâns, fiind foarte mult de lucru”.

„Noi începem dimineaţa şi terminăm seara pe la 8-9 câteodată. Deci dacă dumneavoastră nu mă vedeţi prezent în plen, nu înseamnă că lipsesc – înseamnă că lucrez într-o sală care este la 20 metri de plen, sala Mihai Viteazul, a Comisiei Juridice, lucrez cu ceilalţi colegi din comisia specială; lucru verificabil. Şi nu pentru că aşa am decis eu…” 

Câteodată, membrii comisiei se învoiesc câteva minute pentru a participa la votul final în Cameră sau plenul Parlamentului, pentru subiecte importante, unde fiecare vot contează, a precizat Ciucă.

Chiar dacă activitatea la comisia specială este mai puţin bombastică şi nu iese „pe sticlă”, aceasta îi oferă juristului gălăţean satisfacţia de a-şi pune semnătura pe legi fundamentale şi probabil pentru multă vreme.

Citit 469 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.