Finanțare europeană pentru apă și canalizare la Galați și Matca

Finanțare europeană pentru apă și canalizare la Galați și Matca
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vineri, 19 martie, în continuarea proiectului aflat în derulare încă din anul 2017 la nivelul operatorului regional Apă Canal SA, au fost anunțate alte investiții, în valoare de circa 42,5 milioane de euro, prin Fondul de Coeziune. În acest fel, fondurile accesate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) pentru extinderea și reabilitarea rețelei de apă și canalizare din județ depășesc valoarea de 220 milioane de euro.

La acest proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galați se adaugă astfel lucrări prevăzute a fi efectuate în comuna Matca, cu o valoare de circa 19,5 milioane de euro, diferența faţă de totalul actului adițional fiind dată de reabilitarea în municipiul Galați a unor conducte cu vechime de peste jumătate de secol. Potrivit președintelui Consiliului Județean, Costel Fotea, "lucrările nu vor fi confortabile pentru locuitorii din Matca, dar la finalul acestora vor fi asigurate condiții decente într-una dintre cele mai populate comune ale județului".

La rândul său, directorul general al Apă Canal SA, Gelu Stan, a menționat că în cadrul acestui proiect, aprobat recent de Autoritatea de Mediu și de Ministerul Fondurilor Europene, va începe cât de curând proiectarea tehnică, în valoare de 3,9 milioane de lei, contractul de finanțare pentru aceasta fiind deja semnat. Investițiile finanțate prin POIM 2014-2020 trebuie finalizate până la 31 decembrie 2023.

Citit 2054 ori Ultima modificare Duminică, 21 Martie 2021 20:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.