Contrele politice au lăsat Tecuciul fără buget

Contrele politice au lăsat Tecuciul fără buget
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În urmă cu nici două săptămâni, arătam în paginile cotidianului nostru că, la Tecuci, cheltuielile bugetare prevăzute pentru funcționarea instituțiilor și serviciilor publice sunt în sumă de 60,15 milioane de lei (51,7 la sută din total), iar cheltuielile cu investițiile totalizează 56,19 milioane de lei (48,3 la sută), reprezentând un total de finanțat în valoare de 116,34 milioane de lei, conform proiectului de buget al municipiului, aflat, la acea vreme, în dezbatere publică.

Vineri, 23 aprilie, în ședința Consiliului Local, proiectul de buget nu a fost votat de consilierii Uniunii Independente pentru Tecuci (UIPT) și nici de social-democrați, municipiul din nordul orașului fiind lăsat astfel în... ofsaid financiar. Primarul liberal Lucian Costin acuză o alianță toxică UIPT - PSD și precizează, pe pagina de Facebook, că aceștia "(...) au blocat asfaltările, investițiile, dezvoltarea. Fără buget, Tecuciul poate intra în incapacitate de plată. (...) Cum spuneam și zilele trecute, pentru unii campania electorală nu s-a terminat. Încă nu-și pot reveni din lecția administrată de tecuceni. Însă a te răzbuna în acest fel pe oameni, doar pentru că nu te-au vrut, este inimaginabil".

La rândul său, liderul UIPT, Claudiu Gavril, reclamă în termeni duri, tot pe rețeaua de socializare, că bugetul Tecuciului este un fiasco și a spus stop hoției. "(...) Dezvoltarea locală nu e doar laudă deșartă pe Facebook, domnule primar, e mult mai mult! Din păcate, eşecul tău ne afectează pe noi toţi!", a adăugat, printre altele, fostul candidat la primăria Tecuciului, menționând că a spus nu jafului și risipei planificate de liberali.

Citit 966 ori Ultima modificare Duminică, 25 Aprilie 2021 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.