Cum să împaci capra opoziţiei cu varza puterii?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Opoziţia s-a grăbit, guvernul a tergiversat măsurile anticriză, declară deputatul Nica *

Preşedintele Băsescu susţinea votarea moţiunii de cenzură sâmbătă, opoziţia a stabilit data de marţi pentru vot. Având în vedere presiunea termenelor FMI, nu ar fi trebuit aleasă o dată  intermediară? – l-am întrebat pe vicepreşedintele PSD pe plan naţional, Dan Nica.

„Foarte bună întrebare! Având în vedere termenul cu FMI-ul, eu n-am înţeles de ce preşedintele a anunţat pe 6 mai măsurile şi Guvernul le-a adoptat abia după o lună!”, ne-a răspuns social-democratul.

„Le-a ţinut la dospit, că de consultat, nu s-a consultat cu nimeni! Această tergiversare mi s-a părut de neiertat! Chestiune impardonabilă! Dar ce Dumnezeu au făcut o lună, nu ştiau că au acordul cu FMI-ul?!”

Nica a apărat însă opoziţia de o posibilă acuzaţie privind amânarea dezbaterii, data de marţi fiind de altfel aprobată iniţial şi de parlamentarii PDL:

„Vreau să vă spun că din punctul nostru de vedere am redus la minimum procedurile! Deşi aveam dreptul să depunem amendamente, n-am depus amendamente, deşi aveam dreptul să citim moţiunea în termen de 5 zile [de la asumarea răspunderii Guvernului], am citit-o imediat, ca să nu avem zile irosite”. 

Propunerea de a se dezbate sâmbătă făcea ca parlamentarii PDL să poată evita întâlnirea în weekend cu electoratul, iar pensionarii care au cerut autorizaţii să participe marţi la şedinţa, publică, a moţiunii, să nu le poată obţine, a mai spus Nica.

Citit 443 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.