S-a redus înghesuiala la plata impozitelor locale. Triaj făcut de certificatul verde COVID
Foto: Marian Calestru

S-a redus înghesuiala la plata impozitelor locale. Triaj făcut de certificatul verde COVID
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

În valul 5 al pandemiei, este firesc ca unele obiceiuri, dacă nu dispar, măcar să se restrângă, chit că jandarmii au avut mult de furcă pentru a stopa tradiționala bătaie dintre sătenii din Ruginoasa, în prag de An Nou. Zece zile mai târziu, orășenii din Galați nu s-au mai înghesuit, ca în alți ani, la plata taxelor și impozitelor locale, odată cu deschiderea oficială a ghișeelor Direcției de Impozite și Taxe din cadrul Primăriei.
De altfel, în jurul orei 8,00, doar circa 30-40 de persoane se aflau în fața centrului de plăți din zona Romarta, mult mai puțini față de anii precedenți, când la coadă erau chiar și sute de oameni.
Triajul celor doritori să achite atât de devreme obligațiile fiscale a fost făcut în baza certificatului verde COVID, iar înăuntru accesul a fost limitat, fiind, evident, obligatorie purtarea măștii de protecție, atât în interiorul, cât și în afara instituției. Mai trebuie precizat că la ghișee se putea intra și cu prezentarea unui test negativ, iar, în raport cu anul trecut, s-a revenit la utilizarea bonurilor de ordine.
Din discuțiile cu cei prezenți la fața locului, am aflat că au existat și persoane care aveau și alte chestiuni de rezolvat, nu toți fiind preocupați strict de achitarea dărilor.
Revenind la plata obligațiilor către municipalitate, trebuie precizat, încă o dată, că această operațiune poate fi efectuată extrem de simplu, din fața calculatorului, accesând portalul Ghiseul.ro, sau la automatele SelfPay din oraș. Acestea, în număr de 30, se află atât la sediile Primăriei, cât și în diverse hypermarketuri, benzinării, agenții bancare, dar și în alte magazine, de dimensiuni mai reduse, lista completă a lor putând fi accesată la adresa https://selfpay.ro/localizare/.
Așa după cum ați putut afla deja din paginile cotidianului nostru, pentru anul curent taxele și impozitele locale au fost majorate cu 2,6 la sută. În plus, toți cei care achită integral aceste obligații până la data de 31 martie inclusiv beneficiază de o bonificație de zece procente, cu excepția impozitului pe clădirile aflate în proprietatea persoanelor juridice, caz în care reducerea aplicată este de doar trei la sută.


Citit 3412 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Ianuarie 2022 15:07

5 comentarii

 • postat de smaranda
  Joi, 13 Ianuarie 2022 11:40
  86.124.200.***
  Primăria ar trebui să trimită ”un fel de facturi”( ca cele de la gaz sau lumină ) cu care să poți plăti oriunde
  0
  5
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Marți, 11 Ianuarie 2022 12:08
  5.2.205.***
  Cu atatea metode de plata si termen pana la 31 martie pentru a accesa reducerea inseamna ca oile prezente acolo tot au ramas ancorate in comunism.
  8
  25
  Raportează
 • postat de Nedumeritul
  Marți, 11 Ianuarie 2022 09:26
  89.137.138.***
  Pentru primăria care se plânge de nivelul de colectare:
  - de ce nu se trimit înștiințări de plată la începutul anului?
  - cum plătesc la SelfPay fără a avea înștiințarea de plată?
  - cum plătesc sau creez cont pe ghiseul.ro dacă nu am card pe numele titularului de rol?
  - de ce nu se poate facilita accesul online la credențiale pentru PF?
  2
  31
  Raportează
 • postat de eu
  Marți, 11 Ianuarie 2022 08:51
  86.124.206.***
  Ideea este că jumătate din cei din imagine sunt oameni întregi la minte care au probleme de rezolvat, oameni care poate lucrează afară și au câteva zile la dispoziție pentru a rezolva chestiuni ce țin de succesiuni, autovehicule, etc. ..... Și ce fac într-o astfel de situație ? Stau cot la cot cu mamaia care are de plătit 3 lei și pe 1 ianuarie la ora 5 s-a înfipt în ușa Primăriei. Nu are nicio treabă cu banii, aici e problemă de lipsă de educație, asta este generația pentru care lipsa de educație a constituit o virtute. Pană una alta , mă rog la Dumnezeu să nu iau vreunul pe capotă, că parcă au înnebunit mai rău de jumătate de an, NUMAI pe roșu trec strada și nici măcar nu mai aleargă ....
  6
  18
  Raportează
 • postat de Cristi
  Marți, 11 Ianuarie 2022 02:52
  86.124.200.***
  La stațiile selfpay se poate plăti doar cu codul de bare transmis de primărie, către unii cetățeni. Sunt foarte multe persoane are nu au primit acele coduri de bare prin posta română, așadar mulți nu știu cât au de plătit la impozit . Iar cu CNP nu se poate plăti la selfpay, fiindcă așa dorește musiu primar, deși în multe alte orașe mari poți achita la selfpay doar pe baza CNP ului unuia din titulari, acolo unde există cazul. Să nu mai zic de auto, alta taxă separată,probabil cu alt/alți titulari pe aceeași adresă. Iar la capitolul ghișeul.ro m-am lămurit, există șanse mari să aștepți mulți și bine atunci când dorești să obții ID și parole, lucruri neștiute de mulți pensionari sau persoane care n-au nici o treaba cu IT/cunoștințe PC. Trăim un roman de S.F la Galați, datorită birocraților care iau sporuri pentru 'strâmbat din nas', sfidători la adresa cetățenilor.
  1
  33
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.