S-a redus înghesuiala la plata impozitelor locale. Triaj făcut de certificatul verde COVID
Foto: Marian Calestru

S-a redus înghesuiala la plata impozitelor locale. Triaj făcut de certificatul verde COVID
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

În valul 5 al pandemiei, este firesc ca unele obiceiuri, dacă nu dispar, măcar să se restrângă, chit că jandarmii au avut mult de furcă pentru a stopa tradiționala bătaie dintre sătenii din Ruginoasa, în prag de An Nou. Zece zile mai târziu, orășenii din Galați nu s-au mai înghesuit, ca în alți ani, la plata taxelor și impozitelor locale, odată cu deschiderea oficială a ghișeelor Direcției de Impozite și Taxe din cadrul Primăriei.

De altfel, în jurul orei 8,00, doar circa 30-40 de persoane se aflau în fața centrului de plăți din zona Romarta, mult mai puțini față de anii precedenți, când la coadă erau chiar și sute de oameni.

Triajul celor doritori să achite atât de devreme obligațiile fiscale a fost făcut în baza certificatului verde COVID, iar înăuntru accesul a fost limitat, fiind, evident, obligatorie purtarea măștii de protecție, atât în interiorul, cât și în afara instituției. Mai trebuie precizat că la ghișee se putea intra și cu prezentarea unui test negativ, iar, în raport cu anul trecut, s-a revenit la utilizarea bonurilor de ordine.

Din discuțiile cu cei prezenți la fața locului, am aflat că au existat și persoane care aveau și alte chestiuni de rezolvat, nu toți fiind preocupați strict de achitarea dărilor.

Revenind la plata obligațiilor către municipalitate, trebuie precizat, încă o dată, că această operațiune poate fi efectuată extrem de simplu, din fața calculatorului, accesând portalul Ghiseul.ro, sau la automatele SelfPay din oraș. Acestea, în număr de 30, se află atât la sediile Primăriei, cât și în diverse hypermarketuri, benzinării, agenții bancare, dar și în alte magazine, de dimensiuni mai reduse, lista completă a lor putând fi accesată la adresa https://selfpay.ro/localizare/.

Așa după cum ați putut afla deja din paginile cotidianului nostru, pentru anul curent taxele și impozitele locale au fost majorate cu 2,6 la sută. În plus, toți cei care achită integral aceste obligații până la data de 31 martie inclusiv beneficiază de o bonificație de zece procente, cu excepția impozitului pe clădirile aflate în proprietatea persoanelor juridice, caz în care reducerea aplicată este de doar trei la sută.

Citit 3913 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Ianuarie 2022 15:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.