Părerea politicienilor gălățeni despre criza din Ucraina (II). Poziție comună a parlamentarilor PSD, în problema refugiaților
Foto: Marian Calestru

Părerea politicienilor gălățeni despre criza din Ucraina (II). Poziție comună a parlamentarilor PSD, în problema refugiaților
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

CITIȚI ȘI: Părerea politicienilor gălăţeni despre cum trebuie gestionată problema refugiaţilor (I)

Parlamentarii social-democrați gălățeni nu au dorit să identifice aportul personal al fiecăruia, întrucât acțiunile au fost făcute în întreg partidul și rezultatele s-au văzut, se arată într-un comunicat comun al acestora, primit la redacție în contextul crizei din Ucraina.

Conform acestuia, prin gestionarea crizei de către administrația social-democrată de la Galați s-au asigurat: spații de cazare în Galați: blocul M11 (Micro 17) - 48 de camere, Baza sportivă "Siderurgistul" - sala de handbal, sala de badminton, Sala de Sport a Școlii Nr. 7, internatele și sălile de sport de la școli și licee, iar Universitatea "Dunărea de Jos" a pus la dispoziție 650 de locuri de cazare, toate ocupate în prezent. În plus, la stadionul "Dunărea" s-a amenajat o tabără pentru refugiați, fiind, de asemenea, capacitate în același sens Baza de la Zătun, cea de la Vlădești, dar și Școala specială "P.P. Neveanu".

"În funcție de numărul de refugiați, primăria urmează să asigure hrana acestor persoane. De asemenea, cadrele medicale din spitalele gălățene asigură, gratuit, asistența medicală a refugiaților, în baza documentelor de identitate. Un număr de 17 medici rezidenți ajută la asigurarea triajului și oferă asistență medicală refugiaților din Ucraina. Zeci de tineri din Organizația de Tineret social-democrată fac serviciu permanent în vămile gălățene pentru a prelua și îndruma refugiații ucrainieni spre locațiile de cazare. Acestea sunt acțiunile concrete pe care social-democrații le-au organizat pentru gestionarea crizei. Parlamentarii PSD sunt parte activă în toate aceste activități și susțin ȋndeplinirea obligațiilor umane față de vecinii noștri, ȋn condiții de siguranță pentru poporul român", se mai arată în comunicat.

"România nu va fi implicată direct ȋn acest conflict cu Federația Rusă. Noi lucrăm la diferite variante pentru a ne securiza economia, astfel ȋncât cetățenii să nu resimtă consecințele socio-economice ale războiului din regiune. Prioritatea noastră este siguranța țării și a românilor și vom face tot posibilul pentru a păstra pacea și liniștea pe teritoriul nostru. Vă mulțumim pentru acest demers jurnalistic și vă asigurăm că noi, social-democrații, suntem uniți în momentele dificile și nu dorim să evidențiem participarea fiecăruia dintre noi la aceste acțiuni, deși măsuri de sprijinire și ajutorare a refugiaților au fost luate de fiecare dintre noi", au conchis parlamentarii PSD gălățeni.

AFLAȚI mai multe despre refugiații ucraineni, dând CLICK AICI

Citit 1521 ori Ultima modificare Duminică, 13 Martie 2022 20:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.