Încă mai avem şanse să ne civilizăm!

Încă mai avem şanse să ne civilizăm!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi mulţi încă mai cred că viaţa de apoi a frigiderului este coteţul de găini de la ţară, sunt şi gălăţeni conştienţi care îşi duc electronicele stricate la punctele speciale de colectare.

Ieri, timp de şapte ore, în opt punct stabilite, gălăţenii au putut să aducă toate aparatele electrice şi electronice stricate, în schimbul cărora au primit taloane de participare la o tombolă cu premii. Aceasta a fost modalitatea inedită prin care Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, în parteneriat cu Primăria municipiului Galaţi încearcă să le schimbe mentalitatea gălăţenilor care cred că urmarea firească, atunci când se defectează frigiderul sau maşina de spălat, este să le duci la ţară…

Nu trecuse încă jumătate de zi că deja la unul din cele opt puncte de colectare – în faţa stadionului „Dunărea” – gălăţenii aduseseră mai multe monitoare de computer, televizoare stricate, un videorecorder, un picup, radiouri, ventilatoare şi câte şi mai câte!  

Nicoleta Năstase, de 38 de ani, venise cu soţul pentru a aduce televizorul, cuptorul cu microunde şi „fierul de călcat care s-a ars zilele trecute, parcă simţea ceva…

Televizorul îl ţin de jumătate de an în balcon, tocmai ca să nu îl arunc aşa, oricum, la gunoi…Se pot întâmpla atâtea, electronicele conţin substanţe care pot fi toxice pentru mediu, dar şi pentru cineva care le-ar manevra şi nu s-ar pricepe”. În plus,. Nicoleta a spus că şi taloanele pentru tombolă au reprezentat un motiv bun pentru a aduce deşeurile electrice la punctul de colectare.

„Premiile de la tombolă constau în cinci frigidere, zece cuptoare cu microunde, 15 maşini de găurit. Deci, scapi de lucrurile vechi şi nefolositoare şi ai şansa să câştigi electrocasnice noi», ne-a spus una din voluntarele de la RoRec, Lavinia Donciu.

Fata a spus că, de la ediţie la ediţie (aceasta fiind a treia desfăşurată în 2011 în judeţul Galaţi) creşte numărul gălăţenilor care se civilizează şi aduc deşeurile la punctele de colectare.

De altfel, Primăria municipiului Galaţi deja a încheiat un acord cu RoRec, în vederea punerii la dispoziţie a unui teren, de 500 de mp, pe Drumul de Centură (lângă unitatea ISPA-gunoi) pentru amenajarea unui punct permanent de colectare a deşeurilor electrice şi electronice, a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Citit 692 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.