CJ dorește ambarcațiune pentru trasee turistice

CJ dorește ambarcațiune pentru trasee turistice
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Tot în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean (CJ) de miercuri, 29 iunie, se intenționează aprobarea proiectului privind "punct turistic plutitor la Dunăre" și a cheltuielilor legate de acesta, în vederea finanțării sale în cadrul Programului Operațional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020, cu o valoare de 1.978.520 de lei (inclusiv TVA). De asemenea, vor fi asigurate și cheltuielile conexe (suplimentare) în cazul în care vor fi necesare pentru implementarea proiectului, precum și cheltuielile privind mentenanța și întreținerea investiției pe perioada de durabilitate. Creditele bugetare şi creditele de angajament, în limita sumei necesare finanţării valorii corespunzătoare activităţilor din proiect, vor fi alocate din bugetul UAT Județul Galați.
Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea durabilă a zonei pescărești Prut - Dunăre, prin promovarea potențialului turistic al teritoriului FLAG Prut-Dunăre, obiectivul specific fiind achiziția unei ambarcațiuni în scop turistic pentru promovarea și valorificarea socio-culturală a zonei pescărești. Aceasta din urmă dispune de un fond turistic valoros, generat de fluviul Dunărea și de brațele acestuia, dar și de ariile naturale protejate, de interes internațional și național. Pentru facilitarea accesului în aceste zone, dar și pentru a veni în sprijinul atât al cetățenilor orașului, cât și al turiștilor care vizitează teritoriul FLAG Galați, CJ are în proiect achiziționarea acestei ambarcațiuni cu care să poată fi organizate excursii și trasee turistice în acest areal.

Citit 2142 ori Ultima modificare Marți, 28 Iunie 2022 07:37

5 comentarii

 • postat de Marian
  Joi, 30 Iunie 2022 09:50
  85.186.244.***
  Trebuie relansat transportul REGULAT de marfuri si persoane pe Dunare de la Sulina pana la Drobeta.
  Nu doar curse turistice in Delta Dunarii.
  0
  9
  Raportează
 • Marți, 28 Iunie 2022 19:10
  62.238.204.***
  CJ Galati sa nu mai finanteze constructia unei nave noi, ci sa "puna pe linia de plutire" "panzarul lui stefan cel Mare"(Stefan cel Mare cand nu calarea, se plimba cu panzarul pe Dunare), care se afla in incinta DAMEN Galati, pe platou, in stare de PUTREFACTIE.
  Daca si noua ambarcatiune va avea acceasi soarta ca si panzarul, mai bine faceti o agapa de doi bani, ca suntem mai castigati.
  1
  14
  Raportează
 • postat de das
  Marți, 28 Iunie 2022 16:56
  89.137.231.***
  Dorim o nava , un vaporas sau orice care sa ne duca din Galati intr-un circuit in Delta si inapoi. Plecare vineri dupa ora 17 si intoarcere duminica seara. Sau Galati -Sulina ! Galati- Tulcea ! Galati-Braila ! Galati- Marea Neagra la Constanta !
  0
  23
  Raportează
 • postat de Nedumeritu…
  Marți, 28 Iunie 2022 15:17
  5.13.169.***
  Vasul Tudor Vladimirescu, si pontonul aferent, care toaca milioane lunar, la ce sta la chei???
  Cine si din ce buget se cheltue milioane cu acestea, care stau la cheremul ,,alesilor,, ,pentru escapade bacusiene….
  Nu exista nici un for care sa stopeze acest jaf din banii publici?
  Stimabililor de la viata libera si ,,independenta,,, cand veti face o ancheta pe aceasta tema, sa vedeti cate milioane se duc pe apa dunarii????
  Pacat de acest oras riveran dunarii, care in comunism era legat cu zeci de nave de delta si nu numai, ce a ajuns fara o nava de agrement, in schimb, cele doua nave, toaca milioane lunar, DEGEABA, bani aruncati….
  0
  31
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Marți, 28 Iunie 2022 09:29
  5.13.221.***
  Programului Operațional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020 ??? Daca nu stiti perioada 2014-2020 a trecut si acum este 2022. Sau mai redirectionati ceva bani si stiti cum ? Plus cheltuielile conexe (suplimentare) privind mentenanța și întreținerea investiției pe perioada de durabilitate fonduri alocate din bugetul UAT Județul Galați.
  2
  25
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.