Afacerea anului de criză

Afacerea anului de criză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Într-un an în care majoritatea administraţiilor locale se vaită, cu mâna întinsă, către Guvern, că nu au fonduri pentru continuarea diverselor proiecte, primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelştain, nu are astfel de probleme.

Tocmai ce a încheiat – nu în nume personal, ci al municipalităţii – o afacere care, în condiţiile austerităţii financiare din acest an, ar putea primi premiul de „cea mai bună afacere pe vreme de criză”.

„Am vândut un teren pe care primăria îl primise din partea MApN, este vorba despre fosta unitate militară de pe strada Gheorghe Petraşcu. Din totalul suprafeţei de 25 de hectare pe care l-am primit în patrimoniu, am vândut un hectar şi jumătate, preţul obţinut fiind unul foarte bun aş putea spune, 120 de euro pe metru pătrat”.

„Am obţinut în total o sumă de 1,5 miloane de euro, fără TVA, iar cumpărătorul va ridica acolo un supermaket Kaufland. Asta va însemna – în afară de afacerea în sine – locuri de muncă pentru tecuceni, şi de ce nu, îmbunătăţirea calităţii vieţii lor”, spune primarul Tecuciului.

Cu banii obţinuţi din această vânzare, edilul spune că va reuşi să asigure lichidităţile pentru a nu exista pericolul sistării investiţiilor, desfăşurate pe proiecte europene.

„Nu este vorba despre cofinanţare, ci despre faptul că trebuie făcute plăţi anticipate, către firme, urmând ca după aceea UE să aloce fondurile. Ei bine, acum avem bani de rulat pentru aceste proiecte”, spune primarul.

Iar proiectele nu sunt deloc minore: reabilitarea Şcolii nr. 11 (valoare totală 1,2 milioane lei), reabilitarea Casei de Cultură (tot 1,2 milioane lei), realizarea planului integrat de dezvoltare urbană (5,5 milioane euro) şi reabilitarea Muzeului de Istorie (3 milioane de euro).

Citit 970 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.