Unde să se mute Primăria?

Unde să se mute Primăria?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cetăţenii consideră că preţul de 5 milioane de euro, pentru răscumpărarea clădirii de pe Domnească, este prea mare * În schimb, oamenii au diverse alte variante * Şi dacă nu se mută, Primăria ar putea construi un nou sediu! *

Am primit mai multe reacţii din partea cititorilor noştri, după ce am publicat materialul în care anunţam că sediul central al Primăriei municipiului Galaţi are un nou proprietar, respectiv moştenitorii lui Pierre Macri.

Reamintim că după 8 ani de procese, nepotul lui Pierre Macri, Cristian Moldoveanu, a intrat, în sfârşit, în posesia proprietăţii care nu înseamnă doar sediul central, de pe Domnească, al Primăriei, ci şi părculeţul de lângă clădire, trotuarul şi parcarea dinspre strada Logofăt Tăutu.

În următoarea perioadă, reprezentanţii Primăriei vor negocia cu noii proprietari posibilitatea ca administraţia locală să cumpere clădirea. Cum preţul de 5 milioane de euro, vehiculat de proprietari ca fiind un minim de cumpărare, reprezintă o sumă destul de importantă, cetăţenii Galaţiului ne-au propus diverse alte soluţii pentru un nou sediu al Primăriei.

„De ce nu se pot muta în fosta Policlinică de pe Primăverii? Nu este spaţiul Primăriei? Aşa ar fi şi aproape de sediul Consiliului Judeţean”, ne-a sugerat, telefonic, un cititor al ziarului nostru. „Este prea mult să dea cinci milioane de euro!, mai bine ar găsi să se mute în altă clădire din oraş”, a mai spus omul.

Veronica Gemene crede că „Primăria ar trebui să se mute în Complexul Francezi… Aşa s-ar reabilita şi complexul, că e mai mare ruşinea cum arată…”. 

„Mi-a şoptit o păsărică: Primăria se va muta în blocul din strada Serei colţ cu Traian, au început deja amenajările”, ne-a scris Vasile Marius, care, sub protecţia pseudonimului, dă impresia că este bine informat.

Totuşi, fum fără foc nu iese… Primăria deţine un sediu, la parterul blocului A 16,  pe strada Basarabiei, însă clădirea adăposteşte Serviciul de fiscalitate – persoane juridice, iar spaţiul ar fi insuficient pentru toate birourile din Primărie.

Desigur, o parte dintre ele ar putea fi transferate în celălalt sediu care aparţine Primăriei, cel de pe strada Fraternităţii (vizavi de BNR), unde funcţionează Centrul de Informare al Cetăţeanului…

Ion Cornenu ne-a scris pe adresa redacţiei mai multe variante pentru un viitor sediu al Primăriei: „CJ, de pe strada Eroilor, ar trebui să se mute înapoi la Prefectură, unde a fost, cred că ar încăpea, mai ales cu reducerile astea de personal… În locul CJ de pe Eroilor s-ar putea muta Primăria. O altă variantă ar fi Blocul Cristal, sau în clădirile fostului sindicat judeţean şi trust (vizavi de Prefectură), sau în clădirea CFR de pe Domnească, că şi aşa CFR nu mai funcţionează!”.

Desigur, sunt şi multe alte păreri care consideră că Primăria ar trebui să îşi construiască un nou sediu, astfel încât să nu mai depindă de alţii, iar cu banii solicitaţi de actualii proprietari s-ar putea construi o clădire modernă şi frumoasă, mai cred oamenii.

Citit 1439 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.