Muzeul „Casa Cuza Vodă”, aproape de (re)inaugurare

Muzeul „Casa Cuza Vodă”, aproape de (re)inaugurare
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pe tot parcursul primăverii, au continuat lucrările de reabilitare și de modernizare ale Muzeului "Casa Cuza Vodă". Așa cum se poate observa și din imaginile de joi, 1 iunie, investiția pare să se apropie de finalizare. Din curte a dispărut amenajarea de șantier, iar exteriorul clădirii a fost pus la punct.

Cel mai probabil, amenajările sunt în curs de finalizare și la interior, acolo unde trebuie instalat un chiller, aparat ce controlează atât temperatura ambientală din incinta muzeului, cât și, mai ales, umiditatea încăperilor în care se află exponate.

Conform declarațiilor făcute de reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Galați, beneficiarul investiției, "Casa Cuza Vodă" va intra, ulterior și într-un proces de digitalizare, urmând a fi scanată în întregime, interior şi exterior, creându-se premisele efectuării unui tur virtual al muzeului.

Valoarea proiectului este de peste trei milioane de lei, cu o finanțare de aproximativ 70% din fonduri europene, atrase de CJ prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Citit 1169 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2023 12:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.