Aparate noi pentru Terapia intensivă neonatală

Aparate noi pentru Terapia intensivă neonatală
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În această săptămână, proiectul Consiliului Județean (CJ) de dotare a neonatologiei din secția de Terapie intensivă a Spitalului Județean, cu o valoare de peste patru milioane de lei, a fost declarat câștigător.

"În cel mai scurt timp vom semna contractul de finanțare și vom demara procedurile de achiziție publică a echipamentelor medicale. Vor fi achiziționate aparate de ventilație mecanică și ventilatoare, incubatoare, monitoare funcții vitale, pompe de perfuzie și injectomate. De asemenea, secția va fi dotată cu kituri medicale pentru screeningul unor afecțiuni medicale des întâlnite la nou-născuți, adică malformațiile congenitale cardiace și retinopatie la bebelușii născuți prematur", a precizat președintele CJ, Costel Fotea.

Conform aceleiași surse, anul trecut, 372 de nou-născuți au fost internați în cadrul compartimentului de Terapie intensivă neonatală de la Spitalul Județean.

 

Citit 1006 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Septembrie 2023 01:54

2 comentarii

  • postat de Contribuabil
    Luni, 04 Septembrie 2023 08:44
    81.12.150.***
    Personal nou sau... rescolit actualul in omenie .... pe cand?
    0
    0
  • postat de Cer
    Sâmbătă, 02 Septembrie 2023 12:03
    86.124.201.***
    Speram sa nu rămână în tipla ASA CUM MAI SUNT O GROAZA DE APARATE NEFOLOSITE PTR. CA NU ARE CINE SA LUCREZE CU ELE. ASA, DOAR SA NU SE IA FATA, CA VAI CATA GRIJA DE CETATENI, NE AJUNGE. ASTEPTAM DATE CA AU SI INCEPUT SA FUNCTIONEZE ACESTE APARATE. Lăsați lauda.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.