Pensionarii gălăţeni, pro şi contra moţiune

Pensionarii gălăţeni, pro şi contra moţiune
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Asociaţiile Pensionarilor din România 2007 şi cea a Europensionarilor vor susţine moţiunea de cenzură din afara Parlamentului * La balcoanele Legislativului se vor afla membrii Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere, care sunt împotriva moţiunii *

Dacă pică moţiunea, Ciucă intră în greva foamei 

Constantin Ciucă, preşedintele Asociaţiei Pensionarilor din România 2007, ne-a declarat, ieri, că „mergem la Bucureşti, cu o delegaţie de 17. Mergem în pelerinaj, cum unde? la biserica din curtea Parlamentului, poartă hramul Căderii Guvernului”.

„Problema este că, deşi am solicitat locuri pentru a fi prezenţi, în Parlament, am primit o notă prin care suntem înştiinţaţi că nu ni se permite accesul înăuntru… Mergem acolo pentru a susţine moţiunea de cenzură, ca să le cerem parlamentarilor PDL să voteze aşa cum le dictează conştiinţa”.

„Eu am trăit şi pe vremea cealaltă şi … nici pe vremea odiosului nu am văzut aşa ceva! Să îţi interzică partidul să votezi… Dar, să ştiţi: de ce le este frică, nu scapă”. Însă, „în cazul în care moţiunea de cenzură nu va trece, am intenţia de a intra în greva foamei, în semn de protest faţă de acest guvern care nu respectă legile şi drepturile omului”.  

Toader - pentru moţiune, Panţuş - împotriva ei

Cristea Toader, preşedintele Alianţei Europensionarilor din Galaţi, ne-a spus ieri că se va afla, astăzi, la Bucureşti, cu 40 de oameni, pentru a susţine moţiunea de cenzură:

„Dacă moţiunea nu va trece, şi chiar cred că nu va fi votată, noi nu vom abandona lupta, vom continua protestele. Din 2011 voi lupta împotriva parlamentarilor PDL care au votat contra pensionarilor, profesorilor, medicilor care i-au ales Nu vom uita gestul lor şi asta se va vedea la alegerile din 2012”.

De cealaltă parte a baricadei se află Vasile Panţuş, liderul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere. Acesta va avea acces în Parlament (spre deosebire de celelalte două asociaţii), alături de cei 58 de oameni ai săi, însă nu pentru a susţine moţiunea de cenzură, ci din contră:

„Noi vom merge în Parlament, suntem unica organizaţie de pensionari din Galaţi care are acces în Parlament. Să ştiţi că politica de dezinformare din ultimul timp şi ura faţă de semeni, care s-a dezvoltat, ne face să nu susţinem moţiunea de cenzură”.

„Noi suntem mulţumiţi de anumite legi date, pentru că se creează un echilibru în toate domeniile. De pildă, în rândul pensionarilor, unde se elimină pensiile speciale, dar şi în rândul bugetarilor, unde se elimină salariile speciale. Nu suntem două feluri de români!”.

Liderii celor trei asociaţii au infirmat zvonurile privind sponsorizările de partid sau refuzul transportatorilor de a-i duce la Bucureşti.

Citit 777 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.