Clădirile, sămânţă de scandal

Clădirile, sămânţă de scandal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* CJ trebuie să părăsească blocul Cristal * Chebac a propus achiziţia „de principiu” a unei clădiri * Suspicioşii s-au opus *

După ce şedinţa Consiliului Judeţului (CJ) de marţi s-a scurs în mare parte uniform şi repede, în ciuda unei ordini de zi destul de încărcate (27 de puncte), aria suspiciunii a revenit, ca în vremurile bune. Şi e bine să existe şi suspiciune, dar de data aceasta s-a suflat şi în iaurt. De unde se vede că atunci când e vorba de dat, luat (citiţi cumpărat) clădiri, consilierii au mare grijă.

Pe scurt, Ministerul Apărării a cedat clădirile fostei unităţi militare de pe strada Coşbuc pentru instalarea Evidenţei Populaţiei, pentru emiterea de permise şi înmatriculări. Ministerul Administraţiei şi Internelor a cerut, în schimb, etajele doi şi trei ale blocului Cristal, proprietatea Prefecturii, pentru a le oferi ca apartamente cadrelor militare.

Dar acolo are consiliul unele birouri. În consecinţă, CJ trebuie să cedeze birourile. Şi are nevoie de un nou spaţiu în ideea de a concentra toate serviciile CJ cât mai aproape de sediul central de pe strada Eroilor.

În discuţie ar fi fost, mai demult, Centrul InfoEurope al Camerei de Comerţ, de lângă sediul CJ, o clădire din spatele Navexim şi alta la Teatrul Muzical. Se pare că imobilul aparţinând Camerei de Comerţ a pus lumea pe jar.

Unul dintre co-iniţiatorii hotărârii, consilierul judeţean Iulian Aramă (PDL), a cerut excluderea unor „condiţii discriminatorii”: în proiect se specifica zona în care ar trebui să fie sediul şi se stabilea mărimea aproximativă a clădirii. Menţiunea a adus însă suspiciunea că se viza, din interes, o anume clădire.

Consilierul liberal Emil Ţuicu  a menţionat clădirile de mai sus, precizând că numai o comisie votată de CJ va alege între oferte.

Deşi preşedintele CJ, Eugen Chebac, l-a temperat pe vulcanicul consilier PSD Nicolae Bacalbaşa, spiritele s-au încins odată cu intervenţia  vicepreşedintelui Eugen Durbacă (PC), pus hotărât pe contestarea proiectului, cu aceeaşi suspiciune: că membrii comisiei au fost transformaţi într-un „paravan”, fiind „traşi” de cineva.

Cum iniţiatorii-iniţiatorilor au fost de fapt consilierii Alexandru Teodorescu (PSD) şi Ţuicu, săgeţile par să îi vizeze… Achiziţia va face obiectul unei alte hotărâri de Consiliu, acum se vota de principiu, a  insistat Chebac.

Vicepreşedintele Durbacă n-a fost însă dispus să cedeze: „Nu înţeleg! Nu este în regulă ce se întâmplă”.

Aşa că toţi consilierii PC au votat împotrivă, cei ai PDL s-au abţinut, şi nu s-au obţinut deci acele două treimi de voturi necesare, iar proiectul achiziţiei imobilului, precum şi alt proiect de hotărâre, privind stabilirea unei comisii de evaluare a ofertelor legate de achiziţia respectivă, au căzut! Deh, e greu să te descurci cu piaţa imobiliară în plină criză.

Monitorizarea sănătăţii

Pentru că la Consiliul Judeţului au trecut o parte dintre spitalele gălăţene, s-a hotărât alcătuirea unei structuri care să monitorizeze permanent activitatea acestor instituţii. 

„Compartimentul de sănătate şi învăţământ special”, structură aflată în subordinea directă a preşedintelui, va fi alcătuit din trei oameni, doi consilieri şi un consilier juridic, dar nu va afecta actuala organigramă a CJ –166 de posturi- cele trei posturi fiind vacante.

Judecătorul Avram îşi donează casa

S-a aprobat donaţia „Casa rurală Suhurlui – amenajare etno-culturală”, un imobil situat în localitatea Suhurlui, com. Rediu, judeţul Galaţi, oferită de judecătorul Ion Avram, şi trecerea ei în administrarea Muzeului de Istorie Galaţi.

Modernizare la Chirurgie 3

Una dintre hotărârile CJ de ieri vizează aprobarea fondurilor pentru modernizarea unei secţii a Spitalului „Sf. Apostol Andrei”, şi anume Chirurgie 3.

S-a aprobat Proiectul tehnic şi Detaliile de execuţie pentru „Reparaţii capitale Secţia Chirurgie 3”, în valoare totală de 105.974,00 lei (inclusiv TVA) din care valoarea (C+M) de 103.024,00 lei (inclusiv TVA), pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii capitale atât la partea de construcţie (igienizări saloane, schimbarea tâmplăriei, placări cu gresie şi faianţă) cât şi la partea de instalaţii.

De ce tocmai Chirurgie 3, secţia cea mai nouă, şi care arată minunat pe lângă Chirurgie 1 şi 2, probabil că numai domnul senator Paul Ichim ştie.

Citit 1326 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.