Achiziţia unui sediu la Consiliul Judeţului

Achiziţia unui sediu la Consiliul Judeţului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De cumpărat: Teatrul de Păpuşi, Muzeul de Istorie * De continuat: Muzeul de Artă Vizuală

„Mi-am dorit ca acest consiliu să-şi poată desfăşura activitatea în spaţii nu generoase, ci decente”, a declarat presei preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, la sfârşitul unei şedinţe tensionate, în care proiectul de cumpărare a unui spaţiu pentru aparatul tehnic al CJ a trebuit să fie retras, după ce vicepreşedintele Consiliului, conservatorul Eugen Durbacă, a reclamat că preţul de achiziţie este peste preţul pieţei, iar consilierii PDL nu au putut fi convinşi să voteze.

Pentru oamenii care aduc banii

Este vorba de o clădire a Camerei de Comerţ, aflată chiar lângă Direcţia de Dezvoltare Regională a CJ, direcţie ai cărei angajaţi, deşi aduc prin proiecte de finanţare europeană milioane de euro în judeţ, lucrează câte şapte în fiecare din cele patru birouri mici.

„Ei sunt cei care au făcut proiectul pentru Drumul Judeţean 251, de 18 milioane de euro! Ei sunt cei care au promovat proiectul Drumului Judeţean 253, pentru alte 3,7 milioane de euro!”.

„Ei sunt cei care au pus în practică şi au proiectat şi au mers până la implementarea Ambulatorului de la Spitalul Judeţean! Şi multe-multe alte investiţii care se încadrează, zic eu, pentru anul 2010, în cele peste 150 milioane de euro atrase în judeţul Galaţi”.

În prezent, se pune problema ca şi alţi angajaţi ai Consiliului să plece din blocul Cristal al Prefecturii, ale cărui etaje superioare vor fi transformate în locuinţe pentru cadre militare.

Un amănunt… simbolic: preşedintele Camerei de Comerţ, vânzătorul imobilului, Dan Lilion Gogoncea, cunoaşte nevoile Consiliului, fiind în trecut unul dintre preşedinţii CJ.

Pe timpul mandatului său, preşedintele Gogoncea a plătit de multe ori deplasările la forurile internaţionale, deşi în interesul CJ, din banii Camerei, pentru a evita criticile că ar cheltui bani publici pe „plimbări”, iar acum a venit timpul să apere interesele Camerei.

Poziţia vicepreşedintelui Durbacă „…poate fi înţeleasă şi ca o răzbunare. Pe ce motive? Nu ştiu. Poate neimplicarea în mandatul trecut - când a fost preşedinte CJ - şi poate ciuda că altul face mai mult în mandatul acesta”.

Nimic nu se pierde…

Chebac ne-a asigurat şi că banii alocaţi pentru achiziţia unui imobil nu vor fi pierduţi: „Voi repune hotărârea pe ordinea de zi la următoarea şedinţă de consiliu, după ce voi analiza şi eu mai amănunţit criteriile şi voi solicita şi un al doilea evaluator”.

„Oricum ai da-o, în administraţie e dificil să promovezi ceea ce ţi-ai pus în strategie! Pentru că mulţi consilieri nu citesc nici măcar materialele de la mapă”, s-a plâns presei preşedintele CJ: adică, dacă faci ceva, eşti bănuit de interese ascunse, dacă nu faci nimic, eşti criticat.

Semne bune anul are

„Eu voi merge mai departe cu proiectul şi, mai mult, nu voi negocia numai pentru clădirea Camerei de Comerţ, ci poate şi pentru cea a Teatrului de Păpuşi, voi negocia şi pentru sediul pe care trebuie să-l retrocedez, al Muzeului de Istorie. Voi face tot ceea ce am să pot”, ne-a asigurat preşedintele Chebac.

„Şi, bineînţeles, mă voi zbate ca să semnez finanţarea şi pentru Muzeul de Artă Vizuală, pe Programul Operaţional Comun România – Republica Moldova – Ucraina”.

Citit 1125 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.